Wat kunnen we verwachten van de Xiaomi Mi 6?

Xiaomi smartphone

Xiaomi smartphoneHet is alweer een tijd geleden sinds de lancering van de Xiaomi Mi 5 en de spanning begint duidelijk op te bouwen rondom zijn opvolger. De Mi 5 werd goed ontvangen en Xiaomi zou in India alleen al over een miljard dollar aan omzet hebben verdiend in 2016 aan zijn robuuste en betrouwbare smartphones. Hierdoor zijn de verwachten voor de Mi 6 hooggespannen. Maar wat kunnen we nu realistisch gezien verwachten van het nieuwe toestel?

Processor Xiaomi Mi 6

De nieuwe Xiaomi Mi 6 wordt verwacht de nieuwe Qualcomm Snapdragon 835 processor te gaan gebruiken. Deze is 35 procent kleiner dan zijn voorganger, de Snapdragon 820. Ook gebruikt de 835 processor 25 procent minder energie. De grotere efficiëntie gecombineerd met een 4000 mAh batterij zou de levensduur van het nieuwe toestel behoorlijk verlengen.

Features

Wie Xiaomi een beetje kent, weet dat het bedrijf er vaak helemaal voor gaat wat betreft de features. Denk maar aan de Xiaomi Mi Mix van vorig jaar. Geruchten gaan rond over een fysieke home knop met een ultrasonic vingerafdrukscanner. Ook wordt gesproken over draadloos opladen, waarbij in 30 minuten de telefoon voor 50 procent opgeladen zal zijn. Wat displays betreft zijn we behoorlijk wat gewend van Xiaomi. Verwacht wordt dat de Xiaomi Mi 6 een 5.5 inch 600PPI scherm zal krijgen met een resolutie van 4090 x 2190 pixels. In combinatie met de optische beeldstabilisatie van de hoofdcamera, zou het toestel professioneel ogende video kwaliteit kunnen leveren.

Twee versies

Zoals we in het verleden al vaak hebben gezien, zou het niet vreemd zijn dat het nieuwe toestel in twee versies wordt uitgebracht. Logischerwijs zou de standaard versie 4GB RAM krijgen met 128GB interne opslag. Het premium model zou een afgerond display kunnen hebben met 6GB RAM en 256GB interne opslag.

Dolby & Xiaomi..

Wat nog extra olie op het vuur gooit, zijn berichten over een samenwerking tussen Xiaomi en Dolby. Xiaomi zou Dolby’s geavanceerde Audio coding compression technologie bij alle toestellen willen gaan gebruiken. Dit zou de Xiaomi Mi 6 professionele audio capaciteiten geven en tegelijkertijd veel opslagruimte besparen.

Lancering

Tot nu toe zijn er alleen nog maar geruchten over het nieuwe vlaggenschip toestel. Maar soms is het goed om ook te dromen en soms is er toch sprake van een “educated guess”. Het spannendste gerucht is dat de smartphone in maart al gelanceerd zou kunnen worden. Als we dat moeten geloven, hebben we nog maar een paar maanden te gaan.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo