Xiaomi Mi 6, het nieuwe paradepaard van Xiaomi

Xiaomi Mi 6

De Xiaomi Mi 6 volgt de Xiaomi Mi 5s op als vlaggenschip van Xiaomi. Het toestel blinkt op meerdere punten uit in vergelijking met zijn voorganger. Zo is de Mi 6 sneller, maakt hij betere foto’s en ziet hij er beter uit.

Xiaomi Mi 6

Xiaomi heeft haar beste beentje voorgezet als het gaat om het design van deze smartphone. Zo zijn de voor- en achterkant van het toestel gemaakt van aan alle kanten afgebogen 3D glas. Dit houdt in dat alle hoeken en randen netjes zijn afgerond. Tussen de twee lagen 3D glas bevindt zich een roestvrijstalen frame. De vingerafdruksensor bevindt zich onder het glazen display en is volledig geïntegreerd in de home button.

Xiaomi Mi 6 3D glas

Scherm

Ook als het om het scherm gaat heeft Xiaomi niet stilgezeten. De Xioami Mi 6 heeft een 5,15 inch full HD scherm met een pixeldichtheid van 428 pixels per inch. Colour gamut meet de echtheid van de kleuren, en die is bij de Mi 6 wel 95%!

De maximale helderheid van het scherm is 600nit, maar kan helemaal worden teruggebracht tot 1nit. Dit betekent dat het scherm helder blijft als er zonlicht op valt, maar ook rustig is voor de ogen in een donkere omgeving.

Om de ogen nog beter te beschermen heeft de telefoon een blauw licht filter. Hiermee wordt de schadelijke frequentie van blauw licht beperkt, maar blijven de kleuren zo goed als intact.

Xiaomi Mi 6 zwart

Specificaties

Met de Snapdragon 835 processor is de Xiaomi Mi 6 razendsnel. Deze processor is de nieuwste uit de Snapdragon-serie van Qualcomm en heeft een snelheid van 2.45 GHz. De nieuwste Samsung Galaxy S8 gebruikt dezelfde processor. De Mi 6 wordt standaard uitgerust met een werkgeheugen van wel 6gb, wat een flinke upgrade is ten opzichte van de Mi 5s.

Als het gaat om opslagcapaciteit zit je bij de Xiaomi Mi 6 ook goed. De standaardversie heeft al 64gb opslagruimte en er is ook een versie met 128gb opslagruimte.

De batterij van de Mi 6 heeft een capaciteit van 3350mAh, waarmee de telefoon het een dag volhoudt. Deze batterij kan snel worden opgeladen met de superchargetechniek van Xiaomi.

De 3,5mm koptelefoonaansluiting heeft plaatsgemaakt voor stereospeakers aan beide kanten van het toestel. De stereospeakers zorgen ervoor dat het geluid van de Mi 6 zonder versterking al erg goed klinkt. Apparaten die in het verleden werden aangesloten op de 3,5mm poort worden in het vervolg aangesloten op de USB-C-poort.

Camera’s

De Xiaomi Mi 6 beschikt over twee camera’s aan de achterzijde. Dit zagen we al bij de Plus versie van de Mi 5, maar is nu dus in beide versies van de Mi 6 verwerkt. Doordat er twee foto’s tegelijkertijd worden gemaakt kan er worden gespeeld met de scherptediepte. Zo kun je foto’s maken waarbij het object scherp is en de achtergrond wazig.

Xiaomi Mi 6 dubbele camera

Verder heeft de Mi 6 door zijn twee camera’s 2x optische zoom. Hierdoor kan je tot twee keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Naast deze optische zoom is er een digitale zoom waarmee je tot 10 keer kunt inzoomen.

De twee camera’s hebben beide een resolutie van 12 megapixels. Verder kunnen ze 30 frames per seconde in 4K kwaliteit opnemen, en wel 120 frames per seconde in 1080p kwaliteit. Aan de voorzijde bevindt zich ook een camera, deze heeft een resolutie van 8 megapixels.

Elf kleuren

De Xiaomi Mi 6 komt in 11 verschillende kleuren uit. Naast de standaardkleuren wit, zwart, blauw en zilver komt het toestel ook uit in goud, grijs, donkergrijs, roze, champagne goud, frosted zwart en cherry roze. Verder is de Xiaomi Mi 6 te verkrijgen in een keramisch model. Hier is de glazen achterkant van het toestel vervangen door keramisch materiaal.

[table id=1 /]

MiFans
Logo