Xiaomi Mi MIX: de smartphone uit je wildste dromen

In oktober 2016 liet Xiaomi iets speciaals zien. Terwijl Samsung’s telefoons ontploften en Apple de koptelefoonaansluiting weg haalde, werkte Xiaomi aan iets heel moois: de Xiaomi Mi MIX. Dit is de telefoon uit je wildste dromen. Xiaomi heeft alle nieuwste technieken in één telefoon gecombineerd om de smartphone van de toekomst te maken. In september 2017 werd de telefoon opgevolgd door de Xiaomi Mi MIX 2.

[one-half-first]Xiaomi Mi MIX[/one-half-first]

[one-half]

Xiaomi Mi MIX scherm

Het scherm van de Xiaomi Mi MIX springt direct in het oog. Het scherm is 6,4 inch groot en gaat van rand tot rand. 91,3% van de voorkant van de telefoon is scherm. Ook speciaal zijn de vier ronde hoeken. Tot nu toe waren bij alle smartphones de randen een hoek, niet rond. De randen van het scherm zijn afgerond waardoor de telefoon gemakkelijker vast te houden is.

Specificaties

Ook qua specificaties is de Xiaomi Mi MIX het neusje van de zalm. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste Snapdragon 821 processor. Afhankelijk van het model dat je kiest heb je 4gb of 6gb werkgeheugen en respectievelijk 128gb of 256gb opslagruimte. Xiaomi heeft een speciale 192Hz / 24-bit DAC chip ingebouwd waardoor geluid van hogere kwaliteit is. Verder kun je twee simkaarten kwijt in de Xiaomi Mi MIX. Als laatste heeft de telefoon een 4400mAh batterij die je de hele dag kunt gebruiken. Opladen gaat razendsnel dankzij Quickcharge 3.0 waarmee de telefoon na 30 minuten laden tot 80% opgeladen is.

Ontwerp

Voor het ontwerp van de Xiaomi Mi MIX heeft Xiaomi de Franse ontwerper Philippe Starck ingeschakeld. Hij koos voor een ceramic body, zoals de Apple Watch dat ook heeft. Dit is een prachtig materiaal, maar het is moeilijk te maken. Xiaomi is de eerste die het gebruikt voor een smartphone. De telefoon is compleet zwart. Het snellere model (6gb werkgeheugen en 256gb opslagcapaciteit) heeft echter 18 karaats gouden randjes rondom de camera en vingerscanner. In januari 2017 werd ook een volledig wit model gelanceerd.

Camera’s

Er zijn twee camera’s te vinden op de Xiaomi Mi MIX. De camera aan de achterkant is 16 megapixel en beschikt over Phase Detection Auto Focus (PDAF). Hierdoor gaat scherpstellen razendsnel en zonder fouten. De camera aan de voorkant is 5 megapixels en is te vinden onder het scherm. Xiaomi heeft hiervoor gekozen om ook de bovenkant van de te kunnen vervangen voor scherm.
[/one-half]
[clearfix]

Xiaomi Mi MIX kopen

MiFans
Logo