Xiaomi kopen in Nederland: 9 dingen die je moet weten

Xiaomi kopen

Xiaomi is begonnen in Azië, en verovert bewust langzaam de wereld. Om die reden is er nog geen officiële Xiaomi winkel of webshop in Nederland. Gelukkig is het wel mogelijk Xiaomi producten te kopen via Nederlandse en internationale webshops. Op deze pagina’s geven we tips over het kopen via deze webshops. Alle webshops die we noemen hebben we zelf getest.

1. Betrouwbare webwinkels NL en China

Koop alleen via bekende, betrouwbare webwinkels. Alle webshops die je op deze website kunt vinden hebben we zelf getest. Het zijn dus betrouwbare webshops, die we aanraden. We ontvangen een klein percentage over elke verkoop, zo kan deze website blijven bestaan. We ontvangen vaak voorstellen om samen te werken met onbetrouwbare webshops, maar deze weigeren we. We geloven dat kwaliteit ons uiteindelijk verder zal brengen.

Dit geldt natuurlijk voor Chinese winkels, maar ook in Nederland zijn er een aantal goede opties, die hebben we hieronder voor je geplaatst.

Betrouwbare shops Nederland

Betrouwbare webshops China

2. Prijsvergelijker en kortingen

Elke productpagina op MiFans bevat een prijsvergelijker. Soms veranderen webwinkels tijdelijk hun prijzen, dus check altijd alle verkopers! Om dit speuren naar kortingen gemakkelijker te maken vind je aan de rechterkant de Xiaomi aanbiedingen.

Daarnaast hebben we een speciale deals-pagina, waar we regelmatig nieuwe aanbiedingen en coupons plaatsen!

Bekijk ook: alle kortingen en coupons van Xiaomi op een rij

3. Frequentie controleren

Voorheen was het belangrijk om de frequentie van de telefoon die je op het oog hebt te controleren. Chinese providers gebruikten vroeger andere frequenties dan Nederlandse providers. Tegenwoordig ondersteunen Xiaomi telefoons vrijwel alle Nederlandse frequenties. Je kunt hierover meer vinden op de pagina welke frequentie moet mijn smartphone hebben?.

Dit geldt vooral voor Chinese winkels, de Nederlandse winkels verkopen toestellen die geschikt zijn voor de Nederlandse merken.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

5. Douanekosten en invoerrechten (voor kopen in China)

Als je producten van buiten Europa bestelt kunnen er extra kosten bijkomen. Als de waarde onder de €22 is hoef je niets bij te betalen. Vanaf €22 tot €150 kan het zijn dat je 21% BTW moet betalen. Boven de €150 moet je soms ook invoerrechten betalen. Dit is echter niet van toepassing bij telefoons, computers en computeronderdelen. Voor deze producten zijn de invoerrechten namelijk 0%, zie ook de website van de Belastingdienst.

Je kunt de extra kosten wel omzeilen. De kosten gelden alleen voor pakketten van buiten Europa. Als je dus bij een Europese webshop bestelt gelden te kosten niet. Veel door ons aangeraden webwinkels hebben magazijnen in Europa waardoor je de kosten dus niet hoeft te betalen. Bijvoorbeeld het Banggood EU warehouse en het Gearbest EU warehouse

Dit geldt uiteraard niet voor Nederlandse webwinkels.

6. Betalen via Paypal in buitenland

Betalen kan vaak op verschillende manieren. Credit Card, Paypal en iDeal worden vaak aangeboden. We raden aan om gebruik te maken van Paypal. Dit kost niets extra, maar waneer je pakketje niet aankomt, kapot is of de verkeerde inhoud bevat, kun je een geschil aanmaken. Op die manier kun je gemakkelijk en snel het probleem oplossen, met als resultaat je geld terug of een nieuwe zending van het product. Andere betaalmogelijkheden bieden dit niet of in beperkte mate.

7. Google Play installeren

Xiaomi installeert niet standaard op alle telefoons de Google Play Store waardoor niet alle apps beschikbaar zijn. Gelukkig is het erg gemakkelijk om zelf de Google Play Store te installeren.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

8. Garantie en retourneren

Er zijn hier twee smaken, één voor kopen in China, de andere voor in Nederland.

Internationaal (en dus ook China)

Helaas kan alles kapot, en dat geldt ook voor Xiaomi producten. De meeste verkopers bieden garantie, en vanuit Nederland is het ook mogelijk daar gebruik van te maken. Veel verkopers eisen echter wel dat de klant het kapotte product op eigen kosten terug stuurt, een kostenpost die hoog op kan lopen: een pakket vanuit Nederland naar China sturen kost via PostNL €18,00. Nadat de verkoper het kapotte product ontvangen heeft, stuurt deze een vervanger of geeft je de mogelijkheid om je geld terug te krijgen.

Nederland

In Nederland valt dit onder het Nederlandse recht en heb je altijd 14 dagen de tijd om zonder reden te retourneren. Dit zelfde geldt voor de garantie, deze is geregeld in de Nederlandse wet en dient minimaal één jaar te zijn.

9. Stel gerust een vraag!

Als je een Xiaomi product koopt, sta je er niet alleen voor. Xiaomi is een van de grootste verkopers van smartphones ter wereld, en er is veel informatie te vinden. Ook wij helpen je graag! Via de vraag en antwoord pagina kun je zelf een vraag stellen.

Betrouwbare shops Nederland

Betrouwbare webshops China

MiFans
Logo