Xiaomi Mi Band 6: eerste interessante details duiken op

Xiaomi Mi Band 5 featured

De Xiaomi Mi Band is een populaire activitytracker van het Chinese merk. Deze wordt elk jaar vernieuwd en de eerste details van de Xiaomi Mi Band 6 zijn dan opgedoken.

Xiaomi Mi Band 6

De Xiaomi Mi Band 6 zal aangekondigd worden in 2021 en alhoewel er nog geen officiële informatie is van Xiaomi, denken we toch al één en ander te weten over deze wearable.

De kracht van de Mi Band-serie is dat deze bijzonder betaalbaar is en voor die prijs een scala aan interessante mogelijkheden biedt. Daar worden voor de Mi Band 6 nieuwe optie aan toegevoegd, waarvan er één veel mensen enthousiast zal maken.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

De details zijn uiteraard nog in de geruchten-fase, dus het is wachten op de uiteindelijke lancering of deze er ook echt toegevoegd zullen worden. Toch blijft het interessant om alvast informatie te bekijken die mogelijk juist is.

Lees ook: review Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi Mi Band 5 2
Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi Mi Band 6 krijgt GPS, eindelijk

Eén van de eerste geruchten die we zien over de Xiaomi Mi Band 6 is dat er GPS toegevoegd zou worden. Dat zou een logische stap zijn voor Xiaomi en biedt vooral toegevoegde waarbij het tracken van activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een hardloop-sessie, waar ook de gelopen route vastgelegd kan worden zonder dat je een smartphone hoeft mee te nemen.

We zien steeds meer wearables die uitgerust worden met GPS, dus het zou niet vreemd zijn als Xiaomi deze populaire Mi Band-serie er ook mee zou uitrusten.

Verder zal de Mi Band 6, net als de Xiaomi Mi Band 5, uitgerust worden met een SpO2-meter, waarmee je het zuurstofgehalte in het bloed kunt meten. Verder heeft de Mi Band 6 uiteraard alle andere mogelijkheden van zijn voorganger, denk hierbij aan slaaptracken, meten van activiteiten, ontvangen van meldingen en nog veel meer.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Nieuwe wijzerplaten en Pomodoro-techniek

Met de lancering van de Mi Band 6 worden er ook een aantal software-updates gedaan. Zo zien we onder andere een aantal nieuwe wijzerplaten die worden toegevoegd.

Xiaomi Mi Band 6 wijzerplaten

De Xiaomi Mi Band 6 zal ook uitgerust worden met een software-functie die gebaseerd is op de Pomodore-techniek. Dat is een manier van focussen, waarbij je sessies van 25 minuten doet en die besteed aan een specifieke taak. In deze periode worden dan bijvoorbeeld appmeldingen geblokkeerd.

Verder geeft de Mi Band 6 je dan ook een seintje als het tijd is om pauze te nemen. Het toevoegen van deze veelgebruikte techniek aan de Mi Band 6 zal wellicht nog meer mensen overhalen om een exemplaar aan te schaffen.

Mi Band 6 lancering

Wanneer de Xiaomi Mi Band 6 gelanceerd zal worden is nog niet bekend. Als dezelfde periode aangehouden wordt als in 2020, dan zal de lancering plaatsvinden in juli 2020. Tegen die tijd kennen we ook alle details en weten we of de geruchten op waarheid zijn gebaseerd.

Via: DroidApp / Logger

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo