Xiaomi Mi 5s en Mi 5s Plus: beter, sneller en mooier

Xiaomi Mi 5s

De Xiaomi Mi 5s en Mi 5s Plus zijn de opvolgers van de Xiaomi Mi 5. De telefoons hebben een beter scherm, maken mooiere foto’s en zijn een stukje sneller. De Mi 5s werd opgevolgd door de Xiaomi Mi 6.

[two-thirds-first]Xiaomi Mi 5s is het goedkoopst bij Banggood. Hier betaal je slechts €282. Banggood is een betrouwbare webshop. We testen alle webshops voor we deze aanraden. Alle prijzen bekijken[/two-thirds-first]
[one-third]€282 – Nu bestellen[/one-third][clearfix]

Ontwerp

Het ontwerp van de Xiaomi Mi 5s is ten opzichte van voorganger Xiaomi Mi 5 flink verandert. De Mi 5 was gemaakt van glas of een speciaal keramiek, afhankelijk van het model. De Mi 5s heeft een metalen achterkant met een geborstelde afwerking. De telefoon is verkrijgbaar in de kleuren goud, rose goud, zilver en wit.

Xiaomi Mi 5s kleuren

Scherm

Het scherm van de Xiaomi Mi 5s is net zo groot gebleven, namelijk 5,15 inch. Het scherm is een full HD scherm met een pixeldichtheid van 428ppi. Dat is meer dan de nieuwste iPhone! Naast de scherpte zijn ook de kleuren indrukwekkend. Colour gamut meet de ‘echtheid’ van de kleuren, en die is 95%. Ook is het scherm superhelder dankzij de verlichting van 16 ingebouwde LED’s onder het scherm. Hierdoor kun je het scherm ook in fel zonlicht blijven lezen. Bovendien heeft het 128gb model een 3D touch scherm. De telefoon herkent zo hoe hard je drukt en kan verschillende opties geven.

Specificaties

Xiaomi Mi 5s is ook razendsnel. De smartphone heeft Qualcomm’s nieuwste Snapdragon 821 processor. De processor van de Mi 5s heeft een snelheid van 2,15GHz. De processor van de Mi 5s Plus is nog sneller met 2,35GHz. Afhankelijk van het model heb je 3gb of 4gb werkgeheugen tot je beschikking. Bovendien zit je ook nooit verlegen om ruimte op je telefoon. De standaardversie heeft 32gb opslagcapaciteit, maar er zijn ook versie’s met 64gb en zelfs 128gb verkrijgbaar.

Camera

Misschien wel de grootste upgrade ten opzichte van de Mi 5 zijn de camera’s. De Mi 5s heeft een camera aan de achterkant van 12 megapixel en een camera aan de voorkant. De Mi 5s Plus heeft een dubbele camera aan de achterkant. Beiden zijn 13 megapixel, maar één van de twee lenzen heeft geen kleurenfilter.

Xiaomi mi 5s Plus

Elke camera op een telefoon heeft dit filter. Hierdoor zijn de kleuren beter, maar zijn foto’s in het donker minder mooi omdat er minder licht doorgelaten wordt. De Mi 5s Plus combineert de kleuren van de camera met het filter met de details van de camera zonder filter. Hierdoor ontstaan scherpere foto’s, met meer detail in het donker! De camera’s op beide modellen worden gemaakt door Sony en zijn door de gebruikte lenzen haarscherp.

Vingerscanner

De vingerscanner van beide modellen Xiaomi Mi 5s zijn ook flink verbeterd. De scanner van de Mi 5s Plus is te vinden op de voorkant, in de knop onder het scherm. Bij de Mi 5s vind je de vingerscanner op de achterkant. De knop scant je vinger nu met ultrasoon licht. Door gebruik te maken van deze techniek is de scanner beter beschermt, maar scant hij nog steeds net zo snel en betrouwbaar.

Vingerafdrukscanner Xiaomi Mi 5s

 

MiFans
Logo