Xiaomi werkt aan smartphone met monster-accu

Xiaomi werkt continu aan nieuwe producten, uiteraard. Maar deze nieuwe smartphone is wel heel bijzonder.

Smartphone-accu’s

Eén van de grootste frustraties van smartphone-gebruikers zijn de accu’s. Nu zijn er afgelopen jaren wel stappen gemaakt in energieverbruik op smartphones, maar mede door de steeds groter wordende schermen is er ook meer capaciteit nodig.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Een andere stap die gezet is, ook door Xiaomi, zijn de extreem snelle opladers. Zo is je smartphone bijzonder snel bijgeladen en kun je met 10 minuten aan de lader alweer de nodige uren vooruit. Toch zou een grotere accucapaciteit wel wenselijk zijn, uiteraard.

Lees ook: Lanceert Xiaomi binnenkort 100W opladen?

6.000 mAh

Nu zijn er geruchten dat Xiaomi werkt aan een smartphone met een mega-accu van 6000 mAh. Als dit getal je niets zegt, er zijn smartphones die het nu met de helft hiervan moeten doen.

Dat wil dus zeggen dat een smartphone met een accu van deze capaciteit en een goede batterijmanagement twee, drie of misschien wel meer dagen meekan bij normaal gebruik.

Lees ook: Eigenlijk laad je je smartphone al jaren verkeerd op: zo moet het wel

Xiaomi Mi 10 3
Xiaomi MI 10

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Mi 10 met monster-accu?

We weten nog niet precies welk toestel het gaat worden, maar er bestaat een vermoeden dat het een speciale variant van de Xiaomi Mi 10 kan gaan worden.

Dit komt mede door de Vice President van Xiaomi, Cheng Cheng recent een bericht deelde met een foto waarin hij meldde dat dit de belangrijkste vergadering van de dag zou worden. Nu is dat op zich niet zo spannend, maar het lijkt erop dat Xiaomi werkt aan de zogenaamde Super Large Cup-versie van de Mi 10.

Wat het precies gaat worden, weten we dus nog niet. Maar als het een grote accu zal zijn die de nodige dagen mee kan gaan zou het veel gebruikers aanspreken.

Via: Androidworld

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo