Eigenlijk laad je je smartphone al jaren verkeerd op: zo moet het wel

Tegenwoordig hoort het bij je dagelijkse routine, zorgen dat je smartphone genoeg acculading heeft om niet uit te vallen. Toch laadt het gros van de mensen hun smartphone verkeerd op.

Smartphone verkeerd opladen

Het opladen van je smartphone doe je waarschijnlijk (bijna) elke dag. Veel mensen doen dit ’s nachts, waarbij ze de telefoon inpluggen als ze gaan slapen en weer loskoppelen met een volle accu als ze ’s ochtends wakker worden.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Maar eigenlijk is dat niet de juiste manier die gebruikt wordt. Het opladen van een accu is een chemische reactie, die het beste op tijd beƫindigd moet worden. Dit zou je dus moeten doen door de smartphone van de lader af te halen op het moment dat deze vol is.

Daar is dus al een issue als je hem ’s nachts aan de lader hangt: niemand wordt wakker om de stekker van je smartphone eruit te halen. Toch is er nog een betere manier om je (Xiaomi-)smartphone op te laden.

XiaomiMi6 2

Hoe het wel zou moeten

We weten (en waarschijnlijk wisten) al dat je je smartphone het beste los kunt koppelen van de lader zodra deze vol is, maar dat is niet de optimale manier van opladen.

De echte ideale manier van opladen is door hem steeds kleine beetjes op te laden. Is je smartphone bijvoorbeeld tien procent leeg gelopen, dan kun je hem het beste even aan de oplader leggen. Dit is de beste manier voor het chemische proces dat in de accu plaatsvindt.

Echter zou dat betekenen dat je smartphone de hele dag af en toe aan de lader hangt en dan kun je evengoed een telefoon met een kabel gebruik. De accu is er juist voor om als je niet bij een lader in de buurt bent, de Xiaomi-smartphone van stroom te voorzien. Niet handig, maar wel de meest ideale manier.

Mocht je dit te omslachtig vinden (en dat snap ik goed), probeer je smartphone dan op te laden op een moment dat je in de gelegenheid bent hem weer los te koppelen van de oplader zodra hij klaar is.

Gebruik een GOEDE oplader (+ betaalbare suggesties)

Eigenlijk weten we allemaal dat je het beste een originele oplader en kabel kunt gebruiken voor het opladen van je smartphone. Toch is het handig als je een extra lader en kabel hebt, voor in een andere kamer, het werk, school, in je tas of waar dan ook.

De verleiding is er dan een goedkope lader te bestellen op AliExpress, maar dat is niet altijd de beste oplossing. Dit kan ervoor zorgen dat je smartphone het niet overleeft of er in het slechtste geval brand ontstaat.

Lees ook: 5 goede en snelle smartphone opladers voor nog geen 10 euro

Naast de lader zijn ook kabels bijzonder belangrijk, zorg dat je een goede kabel gebruikt, naast een goede lader. Nu vraag je je natuurlijk af, wat is nu echt een goede lader? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet, die vooral ook nog eens erg betaalbaar zijn.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo