Lanceert Xiaomi binnenkort 100W opladen?

Terwijl de strijd om de beste processor, camera en algehele prestaties continu doorgaat, gebeurt er op de achtergrond iets interessants met de oplaadcapaciteit van telefoons. Xiaomi is namelijk van plan om zijn 100W oplader binnenkort te lanceren.

Felle strijd om eerste 100W oplader

We horen niet voor het eerst over een 100W oplader vanuit de hoek van Xiaomi. In 2019 schreven we al over een video van Xiaomi waarin te zien is dat er gebruik gemaakt wordt van een 100W oplader.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Die is in staat om een telefoon van 4.000 mAh binnen 17 minuten op te laden. Niet alleen een bizarre prestatie, maar ook enorm handig wanneer je binnenkort te deur uit moet, maar bent vergeten om je telefoon op te laden.

Xiaomi is niet de enige smartphonefabrikant die zich heeft gestort op het snelladen van toestellen. Er zijn meerdere bedrijven die graag de eerste willen zijn met de 100W oplader. Omdat Xiaomi de 100W oplaadcapaciteit nog niet heeft toegepast in nieuwe toestellen, lijkt het erop dat de implementatie van de techniek wellicht nog niet klaar was voor het gebruik door consumenten.

Nieuws vanuit China

Insiders uit China, hebben pas geleden stof doen opwaaien, nadat zijn claimden dat de 100W oplader van Xiaomi er binnenkort aankomt. Ondanks dat er wordt gesproken over de oplader, is er geen informatie gedeeld over welke smartphone uiteindelijk in aanmerking komt voor deze absurd snelle manier van opladen.

100W opladen Xiaomi
Via: gizchina.com

De claims van deze insiders lijken allemaal te wijzen naar het eerste vlaggenschip van Xiaomi dat gelanceerd gaat worden. Dat is de Mi Mix 4. Omdat de bronnen niet onderschreven zijn door Xiaomi, is het helaas niet duidelijk of dit inderdaad zo gaat zijn.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Problemen met warmte en levensduur

Snel opladen is hartstikke handig, maar het komt ook met enkele nadelen. Er komt bij het opladen van een toestel met 100W namelijk zo veel en zo snel energie in het toestel, dat het behoorlijk warm kan worden.

Zo warm zelfs, dat het bepaalde onderdelen van het toestel kan beschadigen. Het is dus logisch dat Xiaomi eerst goed wil testen hoe het toestel zijn warmte kwijtraakt. Zeker in combinatie met de Snapdragon 875 die vanaf 2021 in nieuwe vlaggenschip toestellen te zien zal zijn.

Een ander nadeel van snel opladen is dat het niet bepaald goed is voor de batterij van het toestel. De levensduur kan door de 100W oplader regelmatig te gebruiken, behoorlijk snel achteruitgaan.

Wij zijn daarom erg benieuwd of Xiaomi manieren heeft gevonden om de ontwikkeling van warmte te voorkomen, en dat ook de levensduur van de batterij alsnog behouden blijft.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo