Deze Xiaomi-smartphones krijgen MIUI 12.5

Op de valreep werd in 2020 nog de nieuwe Android-versie gelanceerd: MIUI 12.5. In deze update die ook direct op de Xiaomi Mi 11 beschikbaar zal zijn, zijn een aantal nieuwigheden te vinden. We hebben inmiddels ook een lijst met beschikbare toestellen.

MIUI 12.5

Na de grote update naar MIUI 12, is 12.5 de volgende stap. Deze is gebaseerd op Android 11 en biedt een aantal grote en kleine veranderingen met zich mee. Wij hebben alle details voor je op een rij gezet.

Qua looks zijn de veranderingen niet enorm groot, maar toch zijn er een aantal interessante wijzigingen die doorgevoerd zijn.

Nieuwe super wallpapers

Met de introductie van Super Wallpapers bij MIUI 12 zijn deze geliefd door de community. Deze worden verder uitgebreid met twee achtergronden: Snow Mountain en Geometry.

Lees ook: zo installeer je zelf eenvoudig super wallpapers

Nieuwe geluiden

In MIUI 12.5 worden er ook nieuwe geluiden toegevoegd die je kunt gebruiken als beltoon of voor meldingen. Hierbij is ook de natuur als basis genomen en wordt het pakket verder uitgebreid met nieuwe geluiden geïnspireerd door de oerwouden van de Amazone en Afrika, maar ook de ijsvlakten.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

MIUI+

Met MIU+ introduceert Xiaomi een interessante nieuwe functie die de samenwerking tussen Windows en Android verder gaat uitbreiden. Denk hierbij niet alleen aan het ontvangen van meldingen op je desktop, maar bijvoorbeeld ook het gebruiken van Android-apps op je pc.

Lees ook – MIUI+: alle details op een rij

Vernieuwde Notes-app en privacy-functies

De Notes-app wordt voorzien van een nieuw pictogram en er worden nieuwe functies toegevoegd zoals het inspringen en inklappen van lijsten. Ook kun je bijvoorbeeld brainmaps (mindmaps) maken binnen de app met een enkele klik.

Qua privacy zijn er opties toegevoegd om bijvoorbeeld de toegang tot je klembord af te schermen voor andere apps en diensten. Daarnaast zijn er extra opties voor locaties delen te gebruiken.

Overige optimalisaties

Bij MIUI 12.5 zijn er onder de motorkap vele optimalisaties doorgevoerd, waardoor het geheugengebruik met maar liefst 20% moet afnemen. Ook het stroomverbruik is met 17% teruggedrongen, aldus Xiaomi.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Welke toestellen krijgen MIUI 12.5?

Deze lijst is niet definitief en kan uiteraard nog aangepast worden. Via de MiCommunity is een lijst naar buiten gekomen van toestellen die de update gaan krijgen. De gegevens zijn voor de Chinese ROM van Xiaomi, dus qua planning zal dit voor de globale versie nog wat langer duren.

De bedoeling is in ieder geval om de bèta te starten in januari 2021, de lancering zal in april 2021 plaatsvinden.

Lees ook: Zo vaak krijgt jouw smartphone een software-update

Onderstaande de (waarschijnlijk niet volledige) lijst met Xiaomi-smartphones.

Staat jouw toestel er tussen?

Via: MiCommunity & Androidworld

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo