Dit zijn de eerste Xiaomi-smartphones die MIUI 12.5 krijgen in NL

De nieuwste software van Xiaomi, MIUI 12.5, is begin 2021 gelanceerd. We hebben ook wat details voor de Nederlandse markt en welke toestellen de update het eerst zullen ontvangen.

MIUI 12.5: wat kun je ermee?

MIUI 12.5 is gebaseerd op Android 11 en zal een aantal grote en kleine wijzingen bevatten ten opzichte van zijn voorganger.

Er zijn onder andere nieuwe Super Wallpapers aanwezig in MIUI 12.5. Deze – bijna iconische – achtergronden geven een bijzondere look aan je scherm. De achtergronden die worden toegevoegd zijn: Snow Mountain en Geometry. Deze zullen aanwezig zijn naast Mars en Earth.

Lees ook: zo installeer je zelf eenvoudig super wallpapers

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.370 Xiaomi-fans gingen je voor!

Ook is de nieuwe MIUI-versie voorzien van nieuwe geluiden. Deze zijn vervolgens in te stellen als beltoon of als toon voor je meldingen. De nieuwe toevoegingen zijn vooral geïnspireerd door de Amazone en Afrika, maar ook de ijsvlakten.

MIUI 12 super wallpaper (1)
Via: gizchina.com

MIUI+, Notes en privacy

In MIUI 12.5 zal ook voor het eerst MIUI+ aanwezig zijn, een functie die de samenwerking tussen Android en (Windows)-PC verder zal verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het ontvangen van meldingen op je desktop of laptop, maar ook het draaien van Android-apps op het grote scherm.

Lees ook MIUI+: alle details op een rij

Xiaomi heeft verder de Note-app vernieuwd en zien we functies als het inspringen en inklappen van lijsten. Ook zal de app een nieuw icoontje krijgen en is de optie toegevoegd om mindmaps te maken.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Op privacy-gebied biedt MIUI 12.5 ook extra mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld aangeven welke apps of diensten toegang krijgen tot je klembord. Het delen van locaties wordt ook verder uitgediept en biedt meer mogelijkheden.

Als laatste heeft Xiaomi flinke verbeteringen aan het geheugengebruik (20% minder) doorgevoerd en ook de accu zal langer zijn werk doen (tot 17% minder verbruik).

MIUI 12.5: de eerste lijst met toestellen voor Nederland

Bij lancering zal de Xiaomi Mi 11 al draaien op MIUI 12.5, maar uiteraard zullen ook andere toestellen de update ontvangen.

De eerste groep toestellen die MIUI 12.5 zullen ontvangen, krijgen deze in het twee kwartaal van 2021. In het officiële persbericht van Xiaomi staan de volgende toestellen die als eerste aan de beurt zullen zijn.

De volgende groep zal uit nog eens 9 Xiaomi telefoons bestaan de geüpdatet zullen worden. Meer details hierover zullen op een later moment volgen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo