Zo vaak krijgt jouw Xiaomi-smartphone een software-update

Smartphones en updates zijn deze dagen niet altijd de beste vrienden. Soms blijven updates lang uit, of worden ze helemaal niet uitgerold, waar ze op andere momenten juist heel snel komen. Wij hebben details over de hoeveelheid-updates voor Xiaomi-toestellen gevonden.

Updates: Android en MIUI

Zoals je waarschijnlijk weet draaien Xiaomi-smartphones op Android, met daar overheen de grafische schil van Xiaomi: MIUI genaamd. Deze worden in principe onafhankelijk van elkaar geüpdatet. Dat wil zeggen dat een nieuwe versie van MIUI niet per se hoeft te betekenen dat er ook een nieuwe Android-versie aan ten grondslag ligt.

Lees ook: Android-updates en Xiaomi: wat komt er allemaal bij kijken

Daarnaast is het proces van updaten van Android-toestellen, dus ook Xiaomi, vrij ingewikkeld. Hierbij komt ook veel testen kijken, dit mede doordat veel providers ook goedkeuring moeten geven alvorens een update daadwerkelijk uitgerold kan worden.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Welke Xiaomi’s krijgen de meeste updates

Er blijken wat verschillen te zijn in de series van Xiaomi qua updates. Zo krijgen bijvoorbeeld toestellen uit de Mi-serie vaker een update dan toestellen uit de Redmi-serie.

Dit heeft natuurlijk enerzijds met prijspeil te maken, maar wellicht zijn er ook extra technische uitdaging. Het onderstaande lijstje is op internet opgedoken waarbij je een indicatie krijgt hoe vaak bepaalde toestellen al dan niet geüpdatet worden.

Hoe er wel rekening mee dat dit niet per se de absolute waarheid hoeft te zijn, maar het zal wel enige indicatie geven van de update-cyclus van specifieke toestellen.

Xiaomi toestel-serieAantal MIUI-updatesAantal Android-updates
Mi-serie42
Mi Mix42
Mi Max42
Mi Note42
Mi T42
Mi Anvt2
Redmi K42
Redmi Note31
Redmi21
Poco F42
Poco X42
Poco M31
Poco C21

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Goed om te weten dat dit ‘versie-updates’ zijn van MIUI en/of Android. Dat wil dus niet zeggen dat je maar maximaal zoveel updates krijgt. Het kan ook zo zijn dat er belangrijke beveilings-patches uitgerold worden als update. Deze worden namelijk maandelijks naar de fabrikanten gestuurd vanuit Google.

Deze lijst is niet in steen gebeiteld: met andere woorden, het kan natuurlijk zijn dat er vanaf geweken wordt. Bedenk dan ook dat deze lijst niet van Xiaomi rechtstreeks komt, maar wel een goede indicatie geeft van de mogelijkheden tot updates op jouw toestel.

Via: Telegram

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo