MIUI+: nieuwe manier waarop Windows en Xiaomi-smartphones samen gaan werken

MIUI+

Tijdens de lancering van de Xiaomi Mi 11 zijn er nog meer zaken aangekondigd, waaronder MIUI+. Deze speciale functie van Xiaomi zorgt ervoor dat smartphones beter samenwerken met Windows.

MIUI+

Met MIUI+ wil Xiaomi een nieuwe markt gaan bedienen en de koppeling tussen smartphone en (Windows-)computer veel eenvoudiger te maken. Met deze nieuwe functie is er dus een ‘soort van’ desktopmode, waarbij er bepaalde functies van Xiaomi telefoons.

Lees ook: Xiaomi Mi 11, alle details op een rij

Het doel van deze koppeling via MIUI+ heeft als doel de productiviteit verder te vergroten en gebruik te maken van een enkel apparaat. Zo worden er onder andere meldingen weergegeven op de aangesloten PC, maar er is nog meer.

MIUI+

Apps, klembord en screenshots

Zo is het ook mogelijk om apps te draaien op de Windows PC die op de Xiaomi-smartphone geïnstalleerd staan. Dat wil zeggen dat er legio nieuwe mogelijkheden ontstaan om je smartphone-favorieten ook op de desktop te draaien.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Daarnaast zal het klembord, waar je iets vanaf kunt kopiëren of plakken, ook direct gedeeld worden tussen PC en smartphone. In Chrome is dit bijvoorbeeld al mogelijk als je met hetzelfde account ingelogd bent, maar de integratie van deze nieuwe MIUI-versie gaat dus over het volledige klembord.

Als je screenshots neemt op je smartphone, worden deze ook direct gedeeld met de verbonden computer. Handig als je vaak screenshots wil versturen of gebruiken voor andere doeleinden.

MIUI 1 copy

MIUI+: een eerste stap

Op dit moment is MIUI+ nog in bèta een eerste stap richting een goede integratie tussen Windows en Xiaomi-smartphones. De toekomst is – zo lijkt de visie van Xiaomi – om seamless te werken op alle apparaten die je gebruikt, of dat nu een smartphone of ander apparaat is.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

De functies van zullen nog verder uitgebreid worden de komende periode. Wat er nog allemaal toegevoegd zal worden is nog niet helemaal duidelijk, maar het is in ieder geval een project om te volgen.

Kan ik MIUI+ ook gebruiken?

MIUI+ is een bèta op dit moment en alleen voor de Chinese markt. Dat wil zeggen dat dit alleen beschikbaar is voor Chinese ROMs, iets waar we op dit moment weinig aan hebben in Europa.

Of en wanneer MIUI+ naar Nederland en België zal komen is dus nog niet bekend. We denken wel te weten op welke toestellen we dit gaan zien. Op de officiële website van MIUI+ zien we dat de volgende toestel ondersteuning gaan krijgen (in ieder geval de Chinese markt).

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo