Zo installeer je Super Wallpapers uit MIUI 12 op elk Android-toestel

MIUI 12 super wallpaper (1)

Was jij ook op slag verliefd op de Super Wallpaper van MIUI 12, maar werd je al gauw teleurgesteld toen bekend werd dat de wallpapers niet beschikbaar zouden worden voor jouw telefoon? Je kunt de wallpapers nu toch ook op jouw telefoon krijgen.

Verschillende thema’s; aarde, Mars & Saturnus

De Super Wallpapers zijn in verschillende stijlen te downloaden. Zo zijn er ‘Default’, ‘Forest’, en ‘Glacier’ binnen het thema aarde, maar kun je ook kraters en ’tuinen’ op Mars instellen, of de ringen van Saturnus op je achtergrond krijgen.

Lees ook: dit zijn de beste features van MIUI 12

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Zowel Dark als Light mode

Binnen het downloadbestand zie je verschillende opties, waaronder de Always Light en Always Dark modus. Hier moet je goed opletten, want dit is dus na de download niet aan te passen aan de eventuele Dark Mode die je op je telefoon hebt staan. Heb je je telefoon altijd in de donkere modus staan? Zorg dan dat je de donkere variant van de download kiest. Anders is het iets te fel voor je ogen.

Lees ook: nieuwe feature ontdekt in MIUI 12; back tap

Hoe krijg jij de wallpapers op je telefoon?

  1. Bezoek deze website van XDA-developers via je telefoon.
  2. Klik op: ‘Download the latest version’ en je wordt doorgestuurd naar Mega.nz.
  3. Je kunt hier zelf kiezen welke achtergronden je wilt downloaden.
  4. Na het downloaden, ga je naar het bestand en installeer je die. Eventueel dien je het installeren uit externe bronnen toe te staan, hier krijg je een melding van.
  5. Vervolgens kun je bij instellingen –> Achtergrond, je achtergrond kiezen.
  6. Staat de achtergrond niet als standaard optie in je galerij? Volg dan de extra stap hieronder.

Google Afbeeldingen app nodig

Wij hebben de Always Dark modus van het thema Forest gedownload en geïnstalleerd op een Mi Note 10. Je moet daarbij goed opletten, dat je wel de juiste apps hebt om de wallpaper te installeren. Via de normale wallpaper instellingen zagen we de achtergrond namelijk niet staan.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Je hebt daar dan de Google Background / Achtergronden app voor nodig in de Play Store. Hier kun je de achtergrond dan selecteren onder het kopje ‘interactieve achtergronden’. Vervolgens zal de achtergrond geactiveerd worden.


Het enige wat je dus hoeft te doen is het volgen van de download link via het forum van XDA-developers en de stappen hierboven te doorlopen. Je kan dan zelf kiezen of je alle wallpapers downloadt, of dat je alleen kiest voor degene die jij wilt hebben.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo