Mi 5 (of 4s): alle geruchten en rumors op een rijtje

Mi 4s 5 geruchten

Mi 4s 5 geruchten

In een open brief aan werknemers kondigde Xiaomi Lei Jun aan dat het bedrijf op 15 januari een nieuwe flagship telefoon presenteert. Het gaan hoogst waarschijnlijk om de Mi 5, of Mi 4s, maar wat weten we eigenlijk allemaal over de telefoon?

Geruchten

Een dag na de open brief verschenen de eerste geruchten over het apparaat al. Er lekten bovendien foto’s uit en een Chinese Android App Store die niet door Google gerund wordt lekte details over het apparaat uit.

5,7 inch scherm

Het eerste gerucht is dat de nieuwe telefoon een groter scherm krijgt, namelijk 5,7 inch vergeleken met 5 inch op de huidige Xiaomi Mi 4. Het scherm heeft een resolutie van 1440 bij 2560 pixels en heeft daarom 515 pixels per inch, een enorm hoog aantal. Ondanks deze resolutie en kwaliteit zal de telefoon volgens de Chinese Android App Store slechts 8,8 millimeter dik zijn.

Vingerprintscanner

Het aan te kondigen toestel krijgt volgens de geruchten ook een vingerprintscanner. Apple begon twee jaar geleden met de verkoop van de eerste iPhone’s met een vingerprintscanner, en nu zou het Xiaomi’s beurt zijn. Wij zetten hier echter vraagtekens bij, omdat hiervoor aanzienlijk veel Research & Development nodig is, en Apple zelfs enkele overnames deed op het gebied van deze sensor.

20,7 megapixel camera

Mochten de geruchten waar blijken en je een Mi 4s of Mi 5 gaan kopen, dan kun je je huidige camera ook meteen verkopen. Grote kans namelijk dat de nieuwe smartphone een camera aan de achterkant heeft met 20,7 megapixels.

Naam

Over de naam van de nieuwe flagship smartphone zijn de meningen nog verdeeld. Omdat de telefoon waarschijnlijk een 5,7 inch scherm heeft, en de huidige Mi 4 een 5 inch scherm heeft, kan het wel eens om een nieuwe generatie gaan en wordt Mi 5 al veel geroepen. Aan de andere kant is het nog geen half jaar geleden dat de Mi 4 gelanceerd werd, dus de naam Mi 4s is ook toepasselijk.

Bron: Phonearena en Mobilesreview

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo