Xiaomi Mi 4, Xiaomi’s nieuwe flagshipmodel

Xiaomi Mi 4

De Xiaomi Mi 4 werd op 22 juli 2014 gepresenteerd, en is de opvolger van de Xiaomi Mi3. Vergeleken met de Mi 3 is de Xiaomi Mi 4 een stuk krachtiger geworden.

Xiaomi Mi 4

De Xiaomi Mi 4 heeft een 5 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarmee heeft de Xiaomi Mi 4 hetzelfde scherm als zijn voorganger. Ter vergelijking, de iPhone 6 heeft een 4.7 inch scherm, en het scherm van de Xiaomi Mi 4 is dus net iets groter. Ook is de resolutie hoger: Apple’s smartphone heeft bijna de helft minder pixels. Foto’s en video’s zien er dus veel beter uit op de Mi 4. Het effect van deze extra pixels wordt nog eens versterkt door de hoge helderheid van het gebruikte scherm.

Hardware

De Xiaomi Mi 4 wordt aangedreven door een vlotte 2.5GHz Qualcomm Snapdragon 801 quad-core processor. De smartphone heeft 3GB werkgeheugen. De energie voor al deze kracht wordt geleverd door een batterij van 3080 mAh, waardoor de telefoon ongeveer anderhalve dag gebruikt kan worden voordat je hem weer moet opladen.

Xiaomi Mi 4 dichterbij

Metaal

De Xiaomi Mi 4 is de eerste telefoon van Xiaomi waarin gebruikt wordt van metaal. Voorheen bestonden de telefoons van het Chinese merk volledig uit plastic. De Xiaomi Mi 4 heeft een frame dat gemaakt is van metaal, waardoor de telefoon extra stevig is en hij bijvoorbeeld moeilijk te buigen of te breken is. De randen zijn ook van metaal, maar de voor- en achterkant zijn nog steeds gemaakt van plastic en glas.

Covers

Eigenaren van een Xiaomi Mi 4 kunnen zich onderscheiden door speciale covers. De achterkant is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Zo kun je een hout print als achterkant nemen, of leer.

Xiaomi Mi 4 achterkant

Camera

Twee camera’s op een telefoon is ondertussen een standaard geworden. De Mi 4 heeft er dan ook twee, aan de voorkant en aan de achterkant. De camera aan de voorkant heeft 8 megapixels, perfect voor selfies en snapchats. Met de camera aan de achterkant maak je de mooiste foto’s, die camera heeft namelijk 13 megapixels. Beide camera’s kunnen filmen in 1080p full HD.

Afstandsbediening

Xiaomi Mi 4 afstandsbediening
In de behuizing van de telefoon zit ook een infrarood laser. Daardoor kan de telefoon gebruikt worden als afstandsbediening voor onder andere je televisie of radio, maar volgens Xiaomi houdt het daar niet bij op en kun je in de toekomst ook andere apparaten met je telefoon bedienen, zoals de airconditioning of de deur van je garage.

Windows 10

Standaard wordt de Xiaomi Mi 4 met MIUI geleverd. MIUI is de Android-versie aangepast door Xiaomi. Op de Xiaomi Mi 4 kan ook Windows 10 geïnstalleerd worden. Dit is alleen mogelijk op de 4G-versie van de smartphone.

 

MiFans
Logo