Xiaomi Redmi 2 gepresenteerd, nieuwe budget smartphone

Xiaomi Redmi 2 Enhanced

Xiaomi Redmi 2

Vandaag heeft Xiaomi via het internet de opvolger van de Redmi Note gepresenteerd. De Redmi 2 heeft een kleiner scherm maar is over het algemeen sneller geworden, en gaat omgerekend minder dan €100 kosten in China.

Redmi 2

Xiaomi’s Redmi serie is een budget serie. De telefoons hebben daardoor altijd iets lagere specificaties dan de nieuwste smartphones zoals de Xiaomi Mi 4, maar zijn in ruil daarvoor veel goedkoper dan de meeste andere smartphones. Dat is ook het geval met de Redmi 2 die slechts 699RMB kost, omgerekend $112.

Specificaties

De Redmi 2 heeft een 4,7″ scherm, met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het scherm is daardoor HD, maar niet full HD. Het verschil tussen die twee is echter amper merkbaar. De telefoon wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 410 Quadcore 64-bit 1.2 GHz processor, in combinatie met 1gb aan werkgeheugen.

De telefoon heeft 8gb aan opslagcapaciteit, maar die kan uitgebreid worden tot 32gb met behulp van een geheugenkaart.  Het scherm wordt aangedreven door een Adreno 306 GPU videokaart. Verder heeft de telefoon de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken, en ondersteuning voor 4G.

Camera

De Redmi 2 heeft twee camera, aan de voorkant en aan de achterkant. De camera aan de voorkant van de telefoon heeft 2 megapixels, die aan de achterkant 8. Ondanks dat de telefoon een budget telefoon is kun je er dus prima foto’s mee maken.

Xiaomi Redmi 2 wit

Batterij en gewicht

De smartphone heeft een 2200mAh batterij gemaakt door Samsung. Hoelang de batterijduur van de Redmi 2 is is nog onbekend. Ondanks de krachtige batterij is het totale gewicht beperkt: de smartphone weegt slechts 133 gram.

5 kleuren, MIUI 6

De Redmi 2 is verkrijgbaar in 5 kleuren, te weten wit, geel, groen en roze. De laatste kleur is nog onbekend. Alle kleuropties zijn geen felle kleuren, maar eerder mint achtige kleuren, een keuze die de redactie wel kan waarderen. De smartphone draait MIUI 6, de laatste versie van Xiaomi’s op Android gebaseerde besturingssysteem.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo