Redmi Note, Xiaomi’s padphone met een 5,5 inch scherm

Xiaomi Redmi Note

De Redmi Note is de eerste ‘padphone’ of phablet van Xiaomi, door het grote 5,5 inch scherm. De telefoon is groter dan normale smartphone’s, zoals de iPhone 6 maar kleiner dan het scherm van tablets, zoals de iPad Mini, Nexus 7 of Xiaomi Mi Pad, die allemaal een schermformaat van 7 inch hebben.

Padphone’s zijn vooral populair in Azië, omdat het een goede combinatie van twee apparaten is. De Redmi Note heeft het grote scherm van een tablet en de mogelijkheid om te bellen en te sms’en gecombineerd.

De Xiaomi Redmi Note behoort tot de Redmi serie, een goedkopere serie smartphones met iets mindere specificaties dan vlaggenschip smartphones.

In september 2015 werd de Redmi Note opgevolgd door de Xiaomi Redmi Note 2, met een full HD scherm, 2.0GHZ octa-core processor, 2gb werkgeheugen en 4G.

Redmi Note specificaties

De Redmi Note heeft zoals eerder genoemd een groot 5,5 inch scherm. Het is een HD scherm, met een IPS paneel. IPS-panelen hebben als voordeel dat ze een grote kijkhoek hebben, je hebt namelijk een kijkhoek tot wel 178 graden. Dat betekend dat je vanaf de zijkant naar het scherm van je telefoon kunt kijken en toch nog dingen kunt lezen.

De processor in de Redmi Note is een octa-core 1.4GHZ processor, en de videokaart is een Mali-450. Gecombineerd met 1gb werkgeheugen zorgen de processor en videokaart voor prima prestaties, wat je erg goed zult merken tijdens bijvoorbeeld het gamen.

De Redmi Note heeft standaard een opslagcapaciteit van 8gb. Dit is wat aan de lage kant, maar er is een extra micro-SD kaart poort aanwezig, waardoor je het opslaggeheugen naar hartelust kunt uitbreiden.

Redmi Note Scherm

Prestaties

De combinatie van krachtige octa-core processor en het werkgeheugen maken de Redmi Note een heel krachtig apparaat. Volgens Xiaomi is er een verbetering van 53% ten opzichte van oudere Xiaomi telefoons. Er is ook een model met een processor met een snelheid van 1.7GHZ, met 2 GB werkgeheugen. Dit model is volgens Xiaomi zelfs 78% sneller.

Camera

De Xiaomi Redmi Note heeft twee camera’s. Aan de achterkant zit een camera van 13 megapixel. Aan de voorkaant vind je een 5 megapixel camera waarmee je kunt skypen, selfie’s kunt maken of kunt vloggen. Dat de kwaliteit van de foto’s zo hoog is zie je ook terug op het HD scherm als je ze bekijkt.

Dual SIM

De Redmi Note is ‘Dual SIM’. Dat betekend dat je er twee simkaarten in kunt steken. Zo kun je het beste van twee providers combineren, door bijvoorbeeld een provider die goedkoop internet aanbied te combineren met een provider waar bellen goedkoop is. Het switchen tussen de twee simkaarten gaat naadloos en je zult er niks van merken. Je kunt zelf instellen via welke simkaart je wil bellen, en via welke simkaart je wilt internetten. Zo kun je twee goedkope providers combineren.

De Redmi Note 4G met, je raadt het al: 4G, kan sneller pagina’s laden, maar heeft maar één simkaart poort en is dus niet Dual Sim.

Prijs

Net als alle andere Xiaomi telefoons is de Redmi Note voor een schappelijke prijs te koop. In de tabel hieronder vind je twee aanbieders. Op onze pagina Xiaomi producten kopen lees je meer over de beste en goedkoopste manieren om een Xiaomi te kopen, naast de webshops in de tabel. Ook vermelden we de risico’s en waar je op moet letten.

Model Aanbieder Prijs
Xiaomi Redmi Note 8gb 4G – Gratis case Aliexpress €144,41 Bekijken
Xiaomi Redmi Note 8gb 4G Tinydeal €159,35 Bekijken
Xiaomi Redmi Note 8gb 4G Banggood €163,37 Bekijken
Xiaomi Redmi Note 8gb 4G Dealextreme €169,17 Bekijken
MiFans
Logo