Xiaomi lanceert Mi Air Purifier, een luchtreiniger

Mi Air Purifier

Mi Air Purifier

In Nederland worden luchtreinigers niet heel veel gebruikt, maar in Amerika en Azië komen ze erg veel voor. Vooral in Oosterse landen komt dat door de belabberde luchtkwaliteit: we kennen allemaal de foto’s van straten vol met mensen met mondkapjes. Xiaomi heeft vandaag haar eerste luchtreiniger gepresenteerd, de Mi Air Purifier.

Mi Air Purifier

De Mi Air Purifier is een mooi apparaat om te zien, gemaakt van gedeeltelijk aluminium en plastic. Hij neemt ongeveer dezelfde ruimte in beslag als een a4-papier op de vloer, en is daarmee redelijk compact voor zijn vermogen.

10.000 liter

De luchtreiniger kan namelijk per minuut zo’n 10.000 liter aan lucht schoonmaken, en hij filtert 99,99% van de gevaarlijke deeltjes, zoals PM2.5 luchtdeeltjes uit de lucht volgens Xiaomi. De lucht komt via de onderkant in het apparaat, worden gereinigd en vervolgens aan de bovenkant weer weggeblazen. Op deze manier kan een kamer effectief gereinigd worden, omdat een cirkel van lucht ontstaat.

Filter

Het reinigen gebeurt door middel van speciale filters, die vervangen kunnen worden wanneer ze vies worden en dus minder goed presteren. Een nieuw filter kost 199 RMB, ongeveer 26 Euro.

App

De Mi Air Purifier wordt aangestuurd door een app. Daarin zie je hoe schoon je lucht is, met hoeveel vermogen de luchtreiniger werkt en je kunt hem met de app natuurlijk in- en uitschakelen. Ook wordt in de app aangegeven wanneer een filter vervangen moet worden.

Lancering

Ten tijde van de lancering zal de Mi Air Purifier alleen in China verkocht worden. Die lancering is de 16e deze maand. De luchtreiniger gaat 899 RMB kosten, omgerekend is dat zo’n 118 Euro. Vanaf vanavond 6 uur kan het apparaat besteld worden in China, vanaf de 16e worden ze verzonden.

Productdiversificatie

Xiaomi begon ooit met het maken van smartphones, maar het bedrijf begint steeds meer producten uit andere categoriën te verkopen. Zo lanceerde het bedrijf afgelopen zomer de Mi Band, een wearable. Vlak voor de zomer lanceerde Xiaomi ook al haar tweede generatie televisie, de Mi TV 2.

Via Techcrunch

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo