Mi TV 2, 4K televisie van Xiaomi

Mi TV 2

De Xiaomi Mi TV 2 is zoals de naam al doet vermoeden de opvolger van de eerste tv van Xiaomi, de Mi TV, Xiaomi televisie met onder andere 3D. De tv is niet alleen qua uiterlijk verandert, maar heeft ook betere specificaties en nieuwe features.

Mi TV 2

De eerste generatie Xiaomi televisie had een 47 inch scherm. Er zijn verschillende versies van de Xiaomi Mi TV 2 met verschillende formaten scherm. De kleinste versie heeft een beelddiagonaal van 40 inch, de grootste 55 inch. De 55 inch versie is iets dunner: het scherm is slechts 1,52 centimeter dik. De nieuwe televisie leunt op 4 pootjes die zich op elke hoek aan de onderkant bevinden.

De pootjes zijn uiterst dun, waardoor het bijna lijkt alsof de tv zweeft, terwijl de oude Mi TV een grote, dikke standaard had. De Mi TV 2 is ook 30% lichter geworden, en weegt nu nog slechts 12,9 kilo. Ook is de televisie een stuk dunner geworden, want het toestel is nog maar 1,55 centimeter dik.

Xiaomi MI TV 2 55 inch

De 55 inch versie van de Xiaomi MI TV 2, inclusief opnieuw ontworpen speakers.

4K kwaliteit

De grootste feature van de Xiaomi Mi TV 2 is toch wel 4K. Dit is nog een relatief nieuwe technologie, maar is dus al ingebouwd in de Mi TV 2. 4K is de opvolger van HD-beeld en is nog veel scherper dan HD. In zowel de breedte als de hoogte zitten 4 keer zoveel individuele pixels, waardoor de beelden veel scherper zijn.

De eerste zenders beginnen nu ook te investeren in 4K-technologie om hun programma’s in een nog hogere resolutie aan te kunnen bieden. Het afgelopen wereldkampioenschap voetbal is bijvoorbeeld in 4K gefilmd. In het buitenland zijn zenders echter al veel verder met het uitzenden van 4K programma’s dan in Nederland en België.

Mi TV 2

De Mi TV 2, de subwoofer (links) en de bar (rechts)

Speakers

Veel dunne tv’s met ingebouwde speakers klinken dof omdat er weinig ruimte is voor de speakers. Wanneer je een Mi TV 2 koopt kun je ervoor kiezen speciale speakers erbij te kopen.De speakers maken draadloos verbinding via Bluetooth 4.0 met je televisie. Zo heb je beter geluid, maar ook geen last van kabels die door je huis slingeren.

Afstandsbediening

De Mi TV 2 heeft ook een bijzondere afstandsbediening. Het apparaat heeft namelijk maar 11 toetsen, omdat alle numerieke toetsen zijn weggehaald. Zappen is daardoor niet moeilijker, integendeel. In plaats van het juiste nummer in te toetsen om naar een zender te gaan kun je een lijst openen en de juiste zender kiezen.

De afstandsbediening heeft ook een ingebouwde microfoon. Zo kun je een commando uitspreken, zoals ‘schakel naar zender 6’ waarna dit automatisch voor je gedaan wordt.

Prijs

De Mi TV 2 is te koop voor minder dan €500, en dan krijg je de speakers er ook bij. Ook wordt de televisie net als de eerste generatie geleverd met twee 3D-brillen, zodat je kunt genieten van 3D content.

 

MiFans
Logo