Xiaomi Mi Band, goedkope fitness wearable

Xiaomi Mi Band

Geheel tegen alle verwachtingen in werd op 22 juli 2014 naast de Xiaomi Mi 4 ook de Xiaomi Mi Band geïntroduceerd. De Xiaomi Mi Band is een digitale stappenteller, die naast stappen nog veel meer bij houdt, zelfs je slaap en verbrande calorieën.

In 2015 kwam de Xiaomi Mi Band 1S Pulse uit, een vernieuwde en verbeterde versie met hartslagmeter.

Vergelijk prijzen voor Xiaomi Mi Band

Xiaomi Mi Band

De basisfuncties van de Xiaomi Mi Band zijn hetzelfde als veel andere wearables. Zo is de armband een moderne stappenteller, want hij houdt het aantal stappen dat je zet bij, maar ook je totaal afgelegde afstand en hoeveel calorieën je verbrandt in een dag. Alle data is tot op het kwartier te analyseren, zodat je precies kunt zien wanneer je het actiefst was.

De Xiaomi Mi Band helpt je gezonder en actiever te leven, aangezien onder andere actieve minuten bijgehouden worden. Dit zijn minuten waarin je echt beweegt, bijvoorbeeld fietsen of hardlopen. Per dag worden 30 actieve minuten aangeraden, en die kun je dus meten met de Mi Band. Wanneer je slaapt meet de Xiaomi Mi Band hoe je slaapt en hij kan als wekker dienen.

Laatstgenoemde is een erg fijne functie. Via de app stel je in hoe laat je gewekt wil worden. Om die tijd gaat er geen vervelend alarm af, maar trilt de Mi Band. Zo wordt je veel rustiger wakker. Je kunt het trillen vergelijken met iemand die je zachtjes bij je hand wakker schudt. De trilling is niet vervelend, maar wel genoeg om je wakker te maken.

Batterijduur

Tot zover nog niet heel veel spannends, want bovenstaande features hebben de meeste andere wearables gericht op sport en actief leven ook. Wat wel uniek is is de batterijduur van de Xiaomi Mi Band. Je hoeft de wearable namelijk maar eens in de 30 dagen op te laden volgens Xiaomi.

Uit onze tests blijkt dit ook echt te kloppen, een reden waardoor je bijna niet meer door hebt dat je de band draagt. Met 30 dagen batterijduur verslaat de Mi Band veel andere wearables zoals de Fitbit Flex en de Jawbone Up, die gemiddeld eens in de vijf of zeven dagen aangesloten moeten worden op een oplader.

Xiaomi Mi Band app

Android en iPhone App

Je kunt aflezen hoeveel stappen je al gezet hebt door je arm omhoog te bewegen alsof je op een horloge kijkt, waarna de lichtjes aangeven hoeveel je gelopen hebt. We raden echter aan om de iPhone of Android app te gebruiken: daarop zie je alle informatie.

De app en de Xiaomi Mi Band synchroniseren via Bluetooth. Naast al je data bekijken kun je met de app ook wekkers zetten, en door de Bluetooth verbinding trilt je Xiaomi Mi Band ook als je gebeld wordt. Als je een Android telefoon hebt kan de Mi Band je ook melden wanneer je een notificatie van bijvoorbeeld WhatsApp binnen krijgt.

Xiaomi Mi Band 1S Pulse

In november 2015 werd de Xiaomi Mi Band 1S Pulse geïntroduceerd, ook wel Mi Band Pulse genoemd. Deze versie van de Mi Band bevat een hartslagsensor, en kan dus je hartslag bijhouden. Bovendien is de sensor die je slaap bijhoudt verbeterd, waardoor je slaap nauwkeuriger bijgehouden wordt. De Xiaomi Mi Band 1S Pulse wordt in China verkocht voor omgerekend 14 Euro.

Xiaomi Mi Band 1S

Prijs

De Xiaomi Mi Band is een prachtig apparaat, maar de belangrijkste reden waarom mensen zo enthousiast zijn over de wearable is de prijs. De meeste wearables kosten rond de honderd Euro, maar de Mi Band gaat in China over de toonbank voor 69 Yuan, wat omgerekend ongeveer 10 Euro is. Importeren vanuit onderstaande webshops is soms iets duurder, maar nog steeds betaalbaar. Bovendien betaal je bij onderstaande verkopers geen verzendkosten.

 

MiFans
Logo