Wanneer zijn Xiaomi producten in Nederland te koop?

Hugo Barra Xiaomi

Hugo Barra Xiaomi

Hugo Barra, de eerste Westerse manager bij Xiaomi

Xiaomi is van oorsprong een Chinees merk, en richt zich vooral op de Aziatische markt omdat daar vraag is naar relatief goede telefoons, televisies en tablets voor een lage prijs. Maar ook voor Nederlanders zijn de Xiaomi producten uiterst interessant door de voordelige prijs/kwaliteit verhouding. Momenteel zijn ze echter nog niet direct via winkels in Nederland te koop. Vandaar dat we vaak de vraag krijgen vanaf wanneer Xiaomi producten in Nederland te koop zijn.

Nederland

De wanneer Xiaomi naar Nederland komt is moeilijk te beantwoorden, omdat Nederland wel heel erg specifiek is. We hebben dan ook geen concreet antwoord. Niet getreurd echter, we durven namelijk best een gok te wagen. Wat ons betreft komt Xiaomi binnen de komende twee jaar ook naar Nederland.

Hugo Barra

Een van de aanwijzingen die we daarvoor hebben is het feit dat Xiaomi zich al opmaakt voor de markt buiten Aziƫ. Zo werd Hugo Barra, tot voor kort werkend voor Google Amerika, binnengehaald als nieuwe manager. Hugo Barra is daarmee de eerste Westerse manager binnen het bedrijf

Mi.com

Dat een Westerling in een puur Chinees bedrijf gaat werken zegt natuurlijk niet zo heel veel, maar de acties die daarop volgden wel. Zo lanceerde Xiaomi enkele weken geleden Mi.com, de Engelse variant van de website. Daarmee lijkt het bedrijf zich klaar te gaan maken voor de Westerse wereld, en ook Nederland.

OnePlus

Ook een reden voor Xiaomi om snel naar Nederland te komen zodra het zich buiten AziĆ« gaat begeven: de concurrentie begint er ook aan te komen in Nederland. Zo is Nederland een van de eerste landen waar de OnePlus smartphone te koop is. Deze telefoon is ook van Chinese makelij, kost slechts $299, beschikt ook over de beste specificaties vergelijkbaar met huidige flagship modellen van de grote merken en is daarmee een concurrent van onder andere de Mi 3, Xiaomi’s krachtigste telefoon tot nu toe.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo