Xiaomi Redmi 9, 9A en 9C specificaties zijn uitgelekt

De goedkope Redmi 8 kwam vorig jaar uit, en zorgde voor veel enthousiasme. Het was ook een prima toestel voor een lage prijs. Nu de specificaties van de Redmi 9 zijn uitgelekt, komen de geruchten over de opvolger alweer snel op stoom.

Redmi 9, 9A en 9C

Door gelekte informatie zijn de gegevens van niet één, maar alle drie de toestellen naar buiten gekomen. En dat is mooi, want wij kunnen ons dan alvast voorbereiden op de komst van deze nieuwe toestellenreeks.

Hieronder daarom alle specificaties op een rij. We beginnen met de Redmi 9, de standaard variant van het toestel.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Redmi 9

De Redmi 9 is voorzien van een 6,53 inch FHD+ scherm, beschikt over een quad camera opstelling en een selfiecamera van 5MP. De camera’s aan de achterkant van het toestel beschikken over 13MP, 8MP, 5MP en 2MP sensoren.

Aan de binnenkant van het toestel zit een MediaTek Helio G70, die samen met 4GB RAM en 64GB interne opslag zorgt voor genoeg snelheid en geheugen. De enorme 5.000 mAh batterij wordt opgeladen door middel van een USB-C oplader.

Redmi-8
De oude Redmi 8 | via: gizchina.com

Redmi 9C

De Redmi 9C is voorzien van een 6.53-inch IPS LCD scherm met een resolutie van 720p. Ook beschikt de 9C over een dual-camera opstelling met een hoofdcamera van 13 MP en een tweede lens van 2 MP. Ook zit er een 5 MP selfie lens op de smartphone.

Verder lijkt het toestel veel op de Redmi 9, op enkele eigenschappen onder de motorkap na. Daar vind je onder andere een vernieuwde Helio G25 chipset, 3GB RAM en 64GB geheugen.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Redmi 9A

De Redmi 9A is de meest basic versie van de Redmi 9 reeks en zal daardoor ook de laagste prijs krijgen. Het toestel is toch voorzien van enkele handige eigenschappen en zal vooral handig zijn voor liefhebbers van enorme batterijen. Die bedraagt ook hier 5.000 mAh.

Daarnaast heeft ook dit toestel hetelfde 720p scherm van de 9C en is ook de chipset hetzelfde. Xiaomi laat bij de Redmi 9A nog één extra camera weg, waardoor het toestel overblijft met alleen een 13MP main camera en 5MP selfie camera.

Een ander groot verschil met de Redmi 9C is de 32GB interne opslag, wat je met een Micro-SD kunt uitbreiden tot 512 GB.

Prijs en beschikbaarheid

Bij een lek weet je nooit zeker welke specificaties en prijzen daadwerkelijk gebruikt gaan worden. Toch zetten we de gelekte prijzen hier vast neer, omdat ze voor de toestelreeks niet heel vreemd zullen zijn. Zoals we gewend zijn van Xiaomi, zijn de prijzen ook nu weer lekker laag ingezet.

Redmi 9: 160-180 euro
Redmi 9C: 130-150 euro
Redmi 9A: 100-120 euro

Over de beschikbaarheid van de toestellen is op dit moment helaas nog niets bekend. Dat zal waarschijnlijk de komende weken bekendgemaakt worden door nieuwe lekken, of wellicht door Xiaomi zelf.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo