Foto’s en specificaties opvolger Xiaomi Mi Pad uitgelekt

Opvolger Mi Pad

Opvolger Mi Pad

In mei 2014 introduceerde Xiaomi de eerste generatie Mi Pad. Nu, vlak voor het einde van hetzelfde jaar, is waarschijnlijk de opvolger van de tablet opgedoken. Qua vorm is er weinig veranderd, vooral de hardware aan de binnenkant is aangepast. Omdat het nog om lekken gaat is het natuurlijk niet zeker dat het om de nieuwe versie gaat, maar de kans is wel groot aangezien het logo op de tablet staat.

Opvolger Mi Pad

Het interessantst aan de tweede generatie Mi Pad is de processor. Ten tijde van de introductie van de eerste generatie Mi Pad was Xiaomi de eerste producent die een 2.2 Ghz Tegra K1 processor van Nvidia gebruikte. In de mogelijke nieuwe Mi Pad is dat niet meer zo: de tablet heeft een Intel Atom processor, met 1,8Ghz van een andere producent dus.

Verder is er 2gb werkgeheugen in de tablet, hetzelfde als de huidige Mi Pad. Ook de interne opslagcapaciteit, 16gb is ongewijzigd. Ook het scherm is even groot, en heeft dezelfde resolutie: een 7,9 inch scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.

Uiterlijk

Ook het uiterlijk is op de uitgelekte foto’s niet veranderd. De tweede generatie Mi Pad heeft nog steeds een plastic case, en lijkt erg veel op de iPad Mini van Apple, dat tijdens de introductie van de Mi Pad in mei veel ophef veroorzaakte.

Android 5.0

Het is nog onduidelijk of de opvolger van de Mi Pad Android 4.4.4 KitKat of Android 5.0 als besturingssysteem zal hebben. Android 5.0 is al beschikbaar, maar elke aanbieder moet de software zelf nog optimaliseren voor haar apparaten voordat deze beschikbaar komt.

Lancering tijdens CES in januari

De tweede generatie Mi Pad wordt waarschijnlijk geïntroduceerd tijdens CES in januari. CES (Consumer Electronic Show) is een van de belangrijkste jaarlijkse evenementen in de tech wereld waarbij pers vanuit de hele wereld aanwezig is. De show vind plaats in de eerste week van januari.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo