Zelf Xiaomi producten importeren

Zelf een Xiamoi importeren

Wanneer je toevallig zelf richting Azië reist of familieleden of vrienden hebt die op vakantie naar Azië gaan, dan is het mogelijk om zelf Xiaomi producten te importeren. In dat geval koop je zelf een product en neem je het mee in de bagage.

Goedkoper

Het voordeel van zelf importeren is dat het een stuk scheelt qua kosten. Je haalt letterlijk de tussenpersoon weg. Veel handelaren via Ebay of Aliexpress willen namelijk zelf een vergoeding en verhogen daardoor de prijs. Wanneer je zelf een product importeert is dit niet het geval en ben je dus goedkoper uit. Bovendien heb je voordeel door het omrekenen van de verschillende valuta’s, als je op de juiste momenten koopt.

Douane

Wanneer je zelf producten importeert moet je ook rekening houden met de Douane. Per persoon mag je tot ongeveer €450 aan elektronica uit het buitenland meenemen zonder daarvan aangifte te hoeven doen. Daarboven zul je dat wel moeten doen en importtarieven moeten betalen. Indien je echter een Xiaomi telefoon of tablet zul je de grens echter niet overschrijden en kun je dus gewoon doorlopen bij de Douane.

De Nederlandse heeft handige apps waarmee je kunt snel kunt checken of je belasting moet betalen over producten die je meeneemt uit het buitenland, of niet. Deze app heeft ‘Douane Reizen’ en is beschikbaar voor zowel iPhones als Android telefoons. De app is gratis te downloaden.

Opletten

Het is wel opletten geblazen wanneer je zelf een product importeert. Zo is de energie via het lichtnet in Azië anders en worden andere stekkers gebruikt. Zorg dus dat je zelf een omvormer hebt of koop zelf de juiste adapter hebt, want een Aziatische stekker zal waarschijnlijk niet passen in Nederlandse stopcontacten.

Iets anders om op te letten zijn de specificaties, zeker wanneer je een telefoon koopt. In Nederland worden andere frequenties gebruikt voor mobiele netwerken dan in Oosterse landen, en als je niet oplet zal je geïmporteerde telefoon dus niet werken. Zorg dat je altijd een GSM-versie koopt, die werken vrijwel altijd in Nederland. Meer hierover lees je in ons artikel welke frequentie moet mijn smartphone hebben?, welke we aanraden om te lezen voor je een telefoon in het buitenland koopt.

Andere manieren:

Andere manieren om een Xiaomi te kopen waar we over geschreven hebben:

MiFans
Logo