Een Xiaomi-apparaat kopen op Ebay

Xiaomi kopen via Ebay

Ook op de Engelse handelswebsite Ebay.com zijn Xiaomi producten te koop. Het voordeel van kopen via Ebay vergeleken met Marktplaats is dat het aanbod veel groter is, omdat verkopers uit de hele wereld de website gebruiken. Bovendien zijn de prijzen lager.

Aanbod op Ebay

Het aanbod is zoals gezegd op Ebay groter dan op Marktplaats. De meeste toestellen zijn echter nieuw, Ebay wordt veel gebruikt om ongeopende producten te verkopen. Wanneer je op de website kijkt en zoekt op Xiaomi zul je ook veel verkopers uit Azië tegenkomen, zoals Taiwan, Hongkong en Singapore. Dat is niet gek, want in deze plaatsen zijn Xiaomi apparaten al te koop. Deze verkopers kopen de apparaten zelf in hun eigen land en plaatsen ze daarna op Ebay.

Betrouwbaarheid

Het gezegde “if it’s too good to be true, it probably is” gaat ook op voor verkopers op Ebay. Niet iedereen is even betrouwbaar, en sommige mensen proberen geld te verdienen op foute manieren. Als een prijs dus zo laag is dat je het bijna niet kunt geloven is de kans groot dat het niet helemaal klopt. Naast een redelijke prijs kun je ook kijken naar de beoordelingen die vorige verkopers hebben gegeven aan de verkoper, om te bekijken of de advertentie en de verkoper te vertrouwen zijn. Deze beoordelingen van de verkoper vind je rechts als je een product bekijkt. Door op de beoordelingen te klikken kun je ze lezen.

Verzendkosten

De producten op Ebay bevinden zich vaak in het buitenland, dus houdt rekening met verzendkosten. Veel verkopers helpen klanten met het vinden van de juiste manier van verzenden, de beste manier staat dan aangegeven bij het kopje ‘Shipping and payments’. Er zijn echter ook veel verkopers die gratis verzending aanbieden.

Verzekering

Het is verstandig om producten verzekerd te versturen, zeker wanneer je een duurder product koopt. De meeste verzendingen vanuit het buitenland zijn verzekerd, maar let er toch altijd even op. Een verzekerde verzending zorgt er bijvoorbeeld voor dat wanneer het pakketje kwijtraakt het bedrag vergoed wordt.

Douane

Producten die je koopt via Ebay worden vaak verzonden vanuit het buitenland en kunnen dus deel uitmaken van een controle van de Douane. Dit is niks negatiefs, maar indien dit gebeurt bestaat er een kans dat importtarieven betaald moeten worden. Deze veranderen regelmatig, dus bekijk de informatie op de website van de Douane goed.

Andere manieren:

Andere manieren om een Xiaomi te kopen waar we over geschreven hebben:

MiFans
Logo