Een Xiaomi kopen via Marktplaats

Xiaomi kopen via Marktplaats

Het is ook mogelijk om een Xiaomi te kopen via de Nederlandse website Marktplaats.nl. Sterker nog, misschien is het wel de beste mogelijkheid als het je niet uitmaakt om wat meer te betalen in ruil voor goede communicatie. Een van de voordelen van Marktplaats is namelijk dat het product zich vaak al in Nederland bevindt, en dus na ontvangst van betaling snel verzonden en ontvangen is. Bovendien spreken alle verkopers Nederlands.

Aanbod op Marktplaats

Marktplaats staat vooral bekend om de tweedehands producten die erop verkocht worden, maar er worden ook veel eerstehands en dus nieuwe producten op Marktplaats aangeboden. Dat komt omdat veel mensen niet één apparaat bestellen, maar meerdere tegelijkertijd waardoor de verzendkosten lager zijn, omdat deze verdeeld worden over meerdere producten.

Ook om tweedehands toestellen te kopen is Marktplaats een goede optie, mits je zelf goed oplet. Bel altijd even met de koper, vraag hoe hij of zij er aan gekomen is (koop geen gestolen telefoons) en vraag of het toestel werkend te zien is. Bij een tweedehands apparaat is het raadzaam langs te gaan bij koop om zelf te kunnen testen en met eigen ogen te kunnen zien wat de kwaliteit is. Ook is het goed om te vragen of er een factuur of bestelbon aanwezig is.

Communicatie

Het gemak van Marktplaats is dat alle verkopers Nederlands spreken. Zo is communicatie een stuk gemakkelijker, waardoor je zeker weet dat beide partijen elkaar begrijpen en dat je krijgt waarvoor je betaald hebt.

Geen douanekosten en wachttijden

Een ander voordeel van kopen via Marktplaats is dat de producten al in Nederland zijn. Dat scheelt verzendkosten en wachttijden, maar je hebt ook geen gedoe met de douane en bijkomende importtarieven. Die heeft de verkoper immers al afgehandeld.

If it’s too good to be true..

Een bekend Engels gezegde is ‘if it’s too good to be true, it probably is’. Dit gezegde gaat ook in het geval van Marktplaats op. Niet iedereen is even betrouwbaar, dus als een deal te mooi om waar te zijn is, dan is de kans ook groot dat dat zo is.

Hogere prijs

Naast het opletten voor oplichters moet je bij koop via Marktplaats ook rekening houden met een soms hogere prijs. Dat komt omdat de verkoper tijd heeft moeten steken in het importeren, door bijvoorbeeld het invullen van douanepapieren, maar ook doordat de verkoper de verzendkosten uit Azië al heeft moeten betalen.

Andere manieren:

Andere betrouwbare manieren om een Xiaomi te kopen waar we over geschreven hebben:

MiFans
Logo