Xiaomi product kopen via Aliexpress

Xiaomi kopen via Aliexpress

Aliexpress is onderdeel van het grote Chinese bedrijf Alibaba Group. Op Aliexpress.com kunnen kleine verkopers hun producten aanbieden aan klanten over de hele wereld. De website wordt gebruikt door miljoenen mensen in meer dan 220 landen. Het voordeel zijn de lage prijzen: veel Aziaten bieden de producten aan die bij hen om de hoek verkocht worden maar niet in Europa of Amerika verkrijgbaar zijn, zoals Xiaomi producten.

AliExpress bekijken

Aanbod

Het aanbod op Aliexpress is erg groot. Voor elk product zijn er meerdere verkopers te vinden, wat ook een effect heeft op de prijs. Ook voor producten die nog niet op de markt zijn zijn er verkopers te vinden. Zij versturen het product dan zodra het op de markt is, waardoor je het als een van de eerste zult hebben. Dit heet een pre-order, en koop items die deze naam dragen dus niet als je het product snel in huis wilt hebben.

 

Verzendkosten

De producten die te koop zijn op Aliexpress worden veelal verzonden vanuit Azië. De verzendkosten kunnen daardoor hoog oplopen. Het is daarom aan te raden om met meerdere mensen (vrienden, familie, collega’s) tegelijkertijd een bestelling te plaatsen. Zo wordt de verzending over meer producten verdeelt waardoor de uiteindelijke kosten lager zullen zijn. Bovendien krijg je bij veel verkopers korting wanneer je meerdere producten tegelijkertijd besteld, waardoor de uiteindelijke prijs dan nog lager zal zijn.

Azië kent ook zogenaamde Export Processing Zones. Dit zijn door de overheid aangewezen plekken waar buitenlandse bedrijven zich kunnen vestigen of bedrijven die veel handelen met het buitenland. Voordelen van deze Export Processing Zones is onder andere dat de overheid een deel of de gehele verzendkosten betaald, wat als koper weer scheelt.

Betrouwbaarheid

Om de betrouwbaarheid van Aliexpress te waarborgen hebben de makers het mogelijk gemaakt reviews te kunnen plaatsen. Kopers kunnen zo aan potentiële kopers laten weten hoe de service was, hoe het pakketje aankwam en of ze de verkoper zouden aanraden aan anderen.

Douane

Ook bij koop via Aliexpress moet rekening gehouden worden met de Douane. De Douane controleert geregeld pakketjes uit het buitenland op inhoud en om douanetarieven te controleren. Wanneer je voor een hoog bedrag importeert zal je douanetarieven moeten betalen. Deze veranderen echter regelmatig, dus neem zelf de tijd om de juiste tarieven vast te stellen zodat je niet voor verassingen staat. De pagina van de Douane over het ontvangen van goederen uit het buitenland geeft veel informatie, evenals deze pagina van PostNL over het ontvangen van een pakket uit het buitenland.

Opletten

Het is belangrijk om goed op te letten welke telefoon je besteld. Nederlandse Sim Only providers gebruiken vaak andere frequenties dan Chinese providers, waardoor sommige versies met de verkeerde frequentie niet werken in Nederland. Meer informatie over het kopen van de telefoon die de juiste frequenties ondersteunt en een lijst met frequenties gebruikt door Nederlandse providers vind je op de pagina Welke frequentie moet mijn smartphone hebben?.

AliExpress bekijken

MiFans
Logo