Xiaomi presenteert Bluetooth Game Controller

Xiaomi Bluetooth Game Controller

Xiaomi Bluetooth Game Controller

Xiaomi heeft een Bluetooth Game Controller gepresenteerd, met de niet zo spannende naam ‘Xiaomi Bluetooth Game Controller’. De controller werkt met de Mi Pad en Mi TV 2. Misschien wel het interessantste aan de controller: de eerste 300 kopers betalen slechts 1RMB, ongeveer 12 cent.

Xiaomi Bluetooth Game Controller

De Bluetooth Game Controller lijkt op elke andere game controller, al zullen gebruikers die Xbox controllers gewend zijn meer overeenkomsten zien dan Playstation gebruikers. De nieuwe controller gebruikt namelijk ongeveer dezelfde knoppen lay-out als die van de Xbox. De controller is volledig zwart, het enige stukje kleur dat je zult zien is het oplichtende logo waarmee je de controller aan of uit kunt zetten en verbinding kunt maken met je Mi Pad of televisie.

Xiaomi Bluetooth Game Controller button lay-out

Bluetooth

Het is nog niet bekend of de controller ook met andere apparaten gaat werken, maar die kans is zeker aanwezig. De controller maakt namelijk gebruik van bluetooth, een standaard die op veel andere game apparaten aanwezig is. Je kunt dus zeker verwachten dat de Xiaomi Bluetooth Game Controller ook met Android tablet’s van bijvoorbeeld HTC, Samsung, Google Nexus of LG gaat werken. Veel computers kunnen ook overweg met bluetooth controllers.

Prijs

De prijs van de Xiaomi Bluetooth Game Controller klinkt misschien opvallend, maar voor Xiaomi is dit eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld. Het Chinese merk test vaker nieuwe producten uit voor een symbolische prijs van 1 RMB. Gebruikers verwachten voor die prijs een beta product dat nog niet helemaal 100% werkt, en Xiaomi ontvangt op deze manier veel feedback. Ook is het natuurlijk goed voor de marketing van het bedrijf.

Een officiële verkoopprijs na de eerste 300 stuks is onbekend, maar verwacht kan worden dat deze rond de €15 zal liggen, omgerekend. Als je kijkt naar andere producten, zoals de Mi Band, die nog geen €15 kost is het niet gek dat de echte prijs later nog lager wordt.

Bron: Techinasia

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo