Xiaomi bevestigt komst nieuwe smartphone in open brief

Xiaomi CEO Lei Jun. Xiaomi is nu de derde grootste smartphonemaker ter wereld.

Xiaomi CEO Lei Jun. Xiaomi is nu de derde grootste smartphonemaker ter wereld.

In een open brief aan alle 5000 werknemers van het Chinese bedrijf heeft Xiaomi CEO Lei Jun alle statistieken van 2014 op een rijtje gezet. Bovendien kondigde de CEO aan dat er op 15 januari aanstaande een nieuwe flagship smartphone gelanceerd wordt.

Nieuwe smartphone

Over de nieuw te lanceren smartphone is nog niet veel bekend. De opvolger van de Redmi Note is de Redmi 2 geworden, die vandaag is gepresenteerd, tegelijkertijd met de open brief aan alle werknemers van Xiaomi. In de brief wordt gesproken over een nieuwe flagship telefoon, een nieuw paradepaardje dus. Op dit moment is dat de Xiaomi Mi 4, maar die is nog geen half jaar oud. Wellicht gaat het dus om een nieuwe productgroep, naast de Mi serie en de Redmi serie.

227% groei

Naast de informatie over de nieuwe smartphone die gelanceerd wordt op 15 januari en de Redmi 2 wordt 2014 besproken door CEO Lei Jun. Ten opzichte van vorig jaar zijn 272% meer smartphones verkocht, waardoor de teller aan het eind van 2014 op 61,12 miljoen stond. Ook ging Xiaomi dit jaar Samsung voorbij en nam de nummer een positie over van het bedrijf met betrekking tot het totale aantal verkochte smartphones in China. Lei Jun is echter wel op zijn hoede, zo geeft hij aan dat de concurrentie in de smartphone markt zwaarder is dan ooit.

Omzet en uitbreidingen

De totale omzat was in 2014 74,3 miljard Dollar, 135% meer dan vorig jaar. In 2015 verwacht Xiaomi meer dan 100 miljoen telefoons te verkopen. Dat moet vooral bereikt worden door verkoop uit te breiden naar nog meer landen, op dit moment wordt vooral over Rusland, Mexico, Turkije en Brazilië gesproken. Wanneer Xiaomi de verkoop in Nederland begint is nog steeds onbekend. Afgelopen jaar werd naar zeven landen uitgebreid, in 2015 moet dit aantal minimaal geëvenaard worden, aldus Lei Jun.

De gehele open brief is hier in het Engels te vinden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo