Wachten op Xiaomi Mi 5S voorbij

Xiaomi Mi 5s

Xiaomi Mi 5S toestellenZoals verwacht heeft Xiaomi gisteren eindelijk de nieuwe Xiaomi Mi 5S aangekondigd. Het toestel kan gezien worden als de opvolger van de Xiaomi Mi 5 en komt met de verwachte updates en een paar leuke toevoegingen.

Design

De Mi 5S heeft grotendeels dezelfde look een feel als de Mi 5, maar heeft wat visuele en functionele toevoegingen gehad. Er zijn bijvoorbeeld antenne lijnen verschenen op de achterkant van de telefoon. Ook is de veel besproken ultrasonic vingerafdruk sensor aan het toestel toegevoegd. Dit betekent dat voor het scanner, de vinger alleen rust op een glazen paneel. Dit voorkomt schade aan de sensor. Het display van 5.15 inch is overgenomen van zijn voorganger, maar nu met een drukgevoelig touch paneel (3D Touch). De smartphone zal beschikbaar zijn in het zilver, grijs, goud en rose goud.

Vingerafdrukscanner Xiaomi Mi 5S

Specificaties

Ook heeft het toestel de Snapdragon 821 SoC processor gekregen, zoals de geruchten voorspelden. De Xiaomi Mi 5S komt in twee versies. Er is een 3GB RAM versie met 64GB interne opslag en een 4GB RAM versie met 128GB interne opslag. Interessant is dat het bedrijf niet heeft gekozen voor 16GB of 32GB interne opslag voor de minder snelle versie, zoals we zien bij veel andere merken.

Prijzen

De  3GB versie van de Mi 5S is te bemachtigen voor 267 euro en de 4GB versie voor 307 euro. Hoewel we blij zijn dat de Mi 5S eindelijk gelanceerd is, is het toch wel jammer dat er alsnog een 3GB versie is. Zeker gezien de interne opslag wel verbeterd is.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo