De onmogelijke keuze tussen Redmi AirDots, Airdots, AirDots Pro (2) opgehelderd

Xiaomi Airdots

Xiaomi richt zich al een tijdje op de markt voor audio en multimedia. Daaruit zijn tot nu toe vier typen oortjes ontstaan. Wat opvalt? Dat alle oordopjes TWS (True Wireless) oordopjes zijn. Dus zonder 3,5 mm jack. Een trend die door steeds meer elektronicamerken wordt overgenomen. Het vergelijken van de draadloze oordopjes kan alleen nog wel wat lastig zijn. Daarom maken wij het in dit artikel allemaal iets duidelijker.

Overeenkomsten en verschillen

Laten we beginnen met een lijst verschillen en overeenkomsten. Omdat we in dit artikel vier verschillende oortjes vergelijken, bespreken we per onderdeel welke versie wel of niet over een bepaalde feature beschikt.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Bluetooth

Omdat het alle vier TWS oordopjes zijn, is de Bluetooth verbinding cruciaal. Bij de Redmi AirDots wordt er daarom gebruikt van het nieuwere en stabiele Bluetooth 5.0, net als bij de Xiaomi AirDots en de AirDots Pro 2. Het is opvallend dat Xiaomi in de AirDots Pro oortjes wel gewoon gebruikt maakt van het wat verouderde Bluetooth 4.2. Bluetooth 5.0 heeft een groter bereik, tot wel 4 keer zo ver als Bluetooth 4.2.

Xiaomi Airdots
Xiaomi AirDots

Batterij

Op het gebied van batterijduur zijn de verschillen ook aanzienlijk. Zowel de Redmi AirDots als de Xiaomi AirDots doen gemiddeld 2 uur met een volle batterij. Door middel van de meegeleverde oplaadcase heb je in totaal 8-10 uur muziek bij je. Bij de AirDots Pro werd de interne accu uitgebreid van 40 mAh naar 100 mAh, waardoor de batterijduur daarvan verlengd werd met 1 uur. Bij de Pro 2 is de totale batterijduur gemiddeld 4 uur. Bij de Pro en Pro 2 heb je inclusief de oplaadcase zo’n 12-14 uur muziek bij je.

Bediening

Eigenlijk vallen qua bediening alleen de Redmi AirDots buiten de boot. Die zijn namelijk als enige voorzien van fysieke knoppen om de oortjes te bedienen. De overige drie versies zijn gewoon voorzien van touch control, net zoals op de Apple AirPods. Wel kun je met de Pro en Pro 2 beter zorgen voor een persoonlijke ervaring, omdat je zelf kunt instellen wat er in- of uitgeschakeld moet worden bij een bepaalde aanraking.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Vormgeving

Het ontwerp van de AirDots Pro en AirDots Pro 2 komt behoorlijk overeen, ook met de Apple AirPods. De Redmi AirDots en de Xiaomi AirDots komen ook overeen met elkaar, maar zijn vergeleken met de andere twee wat minimalistisch, vooral omdat ze het ‘pootje’ missen. Dat maakt ze daarentegen ook bijna drie keer zo licht als de Pro versies.

Een groot voordeel van de Pro en Pro 2 oortjes is het waterafstotende design. Daardoor kun je er net iets heftiger mee sporten, zonder dat je bang hoeft te zijn voor kapotte oordopjes.

De Xiaomi Mi Airdots Pro in etui
De Xiaomi Mi Airdots Pro in etui

Noise Reduction

Hoewel alle vier de oordopjes redelijk in staat zijn om buitengeluiden te reduceren, zijn de Xiaomi AirDots Pro 2 als enige in staat om ├ęcht actief het omgevingsgeluid te weren. Ook de AirDots Pro zijn voorzien van Noise Reduction, maar volgens sommige gebruikers is het resultaat daarvan toch net iets minder goed te horen dan bij de Pro 2.


Welke oordopjes koop jij?

Xiaomi Redmi Airdots

De Xiaomi Redmi AirDots zijn zeker geschikt voor liefhebbers van goede muziekkwaliteit. De oordopjes hebben vrijwel zelfs geen enkel noemenswaardig verschil met de Xiaomi AirDots, behalve de veel lagere prijs. Een goede keus voor de prijsbewuste Xiaomi fan dus.

Xiaomi Redmi Airdots

De Xiaomi AirDots zijn geschikt wanneer je een voordelig setje oortjes wilt kopen, en op zoek bent naar een compact ontwerp. Omdat de oortjes TWS (True Wireless) zijn, voorzien van Bluetooth 5.0 en daarbij ook zeer licht zijn, kun je ze prima gebruiken bij het sporten. Bekijk ook onze review van de Xiaomi AirDots.

Xiaomi Airdots Pro

Wil je goede oordopjes kopen, die veel weg hebben van de AirPods van Apple? De Airdots Pro komen dan het dichtst bij, en dat voor een lage prijs. Je kiest voor deze oortjes wanneer je een langere batterijduur wilt hebben dan bij de Redmi AirDots en Xiaomi AirDots, maar ook als je gebruik wilt maken van noise cancelling.

Xiaomi Airdots Pro 2

De beste oordopjes uit dit rijtje. Een verbeterde noise cancelling, lange batterijduur en daarbij voorzien van Bluetooth 5.0. De oortjes volgen het design van de Apple AirPods, zonder hun eigen stijl te verliezen. Ook is de geluidskwaliteit van de Pro 2 oortjes uitzonderlijk goed.


Zoals je ziet zijn er behoorlijk wat overeenkomsten en verschillen tussen de oordopjes van Xiaomi. Welke uiteindelijk het beste is voor jou, hangt af van je eigen wensen. Voor sommige mensen staat muziekkwaliteit bovenaan, terwijl jijzelf misschien liever goede noise cancelling en een lange accuduur hebt. Met dit artikel maak jij hopelijk een weloverwogen keuze voor een nieuw setje oortjes.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo