Zo grondig worden Xiaomi Redmi-smartphones getest

Voordat een Xiaomi smartphone op de markt komt, zijn er veel stappen nodig. Van Research & Development (R&D) tot het uiteindelijk testen van het product op duurzaamheid. Dat laatste heeft Xiaomi met de rest van de wereld gedeeld.

Xiaomi-smartphones testen

Voor de lancering van de Redmi Note 9 Pro 5G hebben Xiaomi / Redmi besloten om een kijkje te geven in de keuken van de smartphone-maker.

Naast allerlei zaken die op papier bedacht worden, is het natuurlijk ook belangrijk om te zorgen dat het product degelijk is en aan de juiste standaarden voldoet. Het laatste dat een bedrijf wil is dat er ontevreden klanten zijn door producten die niet deugen of snel kapot gaan.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.370 Xiaomi-fans gingen je voor!

Om dit kwaliteitsproces te bewaken zijn er veel stappen en tests noodzakelijk om de uiteindelijk standaard te bereiken, waarvoor er vele tests gebruikt worden. Normaal wordt dit – uiteraard – intern gedaan, maar er is nu een video uitgebracht waarin er ook voor de consument details te zien zijn.

De ultieme test

Het daadwerkelijk testen behelst zaken als bijvoorbeeld het checken van de waterdichtheid, maar ook valtesten zijn onderdeel van het proces. Daarnaast worden de telefoons ook extreme temperaturen blootgesteld en worden buttons en schermen uitgebreid getest.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Als alle tests afgevinkt zijn, wordt het toestel langzaam klaargestoomd voor massaproductie en nog meer testen alvorens deze op de markt komt.

In onderstaande video zien we de beelden die Xiaomi en Redmi hebben vrijgegeven.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo