Xiaomi Notificatie Manager: wat is het en hoe werkt het?

Xiaomi Mi Fans tips, handig, eenvoudig en snel

Als je jouw nieuwe Xiaomi-telefoon ontvangt en jouw favoriete en noodzakelijke apps lanceert krijg je al snel een zee aan notificaties. Met Xiaomi Notificatie manager ben jij zo weer in control. Hoe dit kan en hoe je optimaal gebruik kan maken van Xiaomi Notificatie Manager leggen we in dit artikel uit.

Wat zijn notificaties?

Steeds meer bedrijven zenden rechtstreekse notificaties naar jouw smartphone. Hier moet je conform de privacywet toestemming voor geven, maar vaak gebeurt dit automatisch wanneer je de voorwaarden accepteert om een app te downloaden of gebruik maakt van mobiele diensten van een bedrijf, zoals een bank.

Xiaomi Notificatie manager in MIUI

Hier zie je direct hoe je Xiaomi Notifications Manager kunt vinden en wat de belangrijkste opties zijn.

Waarom moet je notificaties managen?

Bedrijven kunnen alleen notificaties voor zichzelf sturen, maar soms ook voor partners. Hierdoor kan het snel gebeuren dat je de hele dag door deze notificaties krijgt. Ook social media, zoals Facebook kunnen deze berichten sturen als er een melding of activiteit op jouw profiel geweest is. Het blijkt dat mensen hierdoor moeilijk los komen van de telefoon en ook een vorm van stress ervaren. Met Xiaomi Notificatiemanagement in MIUI is dat niet meer nodig. In bovenstaande afbeelding zie je exact hoe je dit menu kunt vinden in jouw systeem.

Wat kun je met Xiaomi notificatie management?

Allereerst zie je direct aan welke apps en bedrijven je toestemming hebt gegeven om notificaties te sturen. Gebruik je de diensten niet meer of vind je het niet nodig om notificaties te ontvangen? Dan kun je de toestemming hier eenvoudig ongedaan maken of zelfs de apps verwijderen.

Daarnaast kun je aangeven welke apps wel en niet belangrijk zijn. Vervolgens kun je instellen hoe je belangrijke notities wilt zien. Zo kun je bijvoorbeeld regelen dat je wel een notificatie krijgt van de App van de school van de kinderen, maar niet van de laatste aanbieding van Zalando. Je kunt instellen of je minder belangrijke notificaties in een aparte map wilt verzamelen om later te bekijken of helemaal niet meer wilt ontvangen. Zo biedt het Xiaomi notifications systeem allerlei opties om ervoor te zorgen dat je alleen de belangrijkste notificaties echt ziet en de andere notificaties ontvangt en bekijkt hoe en wanneer het jou uitkomt.

Heb jij overigens de meest recente MIUI-versie al?

Bron: de Xiaomi community

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo