Xiaomi in de slaapkamer: een aantal opties op een rij

Al enkele jaren vindt domotica meer en meer zijn weg door het huis en beperkt het zich niet meer tot enkel de woonkamer. Van slimme lampen, thermostaten, deurbellen en weegschalen tot een slimme tandenborstel en tuinverlichting. Nagenoeg iedere kamer is slim te maken.

In deze guide neem ik je mee naar het slimmer maken van je slaapkamer. Xiaomi heeft namelijk tal van apparaten geïntroduceerd die het comfort in de slaapkamer kunnen verbeteren. Vergeet hierbij niet de mogelijkheden die de Xiaomi Home app of Yeelight app hieraan toevoegen.

Xiaomi-verlichting in de slaapkamer

Belangrijk in iedere slaapkamer: goede verlichting! Afhankelijk van de grootte van de slaapkamer kunnen Xiaomi Yeelight lampen een wereld van verschil betekenen. Met twee of meer lampen verrijk je je slaapkamer in no-time met een volledig palet van kleur en lichtintensiteit.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Vergeet daarnaast niet de Yeelight-app te installeren, want die biedt ideale mogelijkheden om je in slaap te laten vallen of je aangenaam wakker te laten worden met diverse modi. Uiteraard kun je dit helemaal aanpassen naar jouw voorkeuren.

Eventueel kun je je lichtschakelaar overbodig maken door een licht- en bewegingssensor te plaatsen. Klein, gemakkelijk en voor ieder budget.

Afhankelijk van je budget kun je ervoor kiezen om de Xiaomi Yeelight Smart Light Strip aan te schaffen. Overal te bevestigen (want plakstrip), bijvoorbeeld onder je bed. Combineer dit met een bewegingssensor zodat je in de ochtend (of nacht) niet je gehele slaapkamer hoeft te verlichten en je beter rekening kunt houden met de slaapvoorkeuren van je partner.

Xiaomi Mi Smart Clock featured
Via: Xiaomi

Daarnaast hangt het van de ruimte naast je bed of nachtkastje af of de Xiaomi Yeelight Bedside Lamp of Xiaomi Yeelight draadloze oplader met nachtlampje een optie aanvulling zijn. Die laatste heeft een handige dubbelrol in het draadloos opladen van je mobiele telefoon en fungeert als een kleine krachtige lichtbron. Ook de nieuwe Xiaomi Mi Smart Clock is natuurlijk een interessante optie.

Ventilatie en slaapcomfort

Is er meer mogelijk dan alleen verlichting optimaliseren? Jazeker! Terwijl je iedere nacht uren doorbrengt in je slaapkamer, doet de lucht om je heen dat vaak ook. Ventilatie van schone en gezonde is met name in deze periode belangrijk.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

De Xiaomi Air Purifier 2S biedt hiervoor de oplossing. Dankzij het 360 graden filter met een driedelig luchtzuiveringssysteem wordt de lucht om je heen gezuiverd van stof en pluisjes, maar ook bacteriën, huisstofmijt, pollen en andere nare geurtjes ontsnappen niet. Daarnaast biedt de Xiaomi Air Purifier 2S (via de Xiaomi Home app) slimme en praktische functies zoals verschillende modi en timers waardoor je (zeker in nachtmodus) nauwelijks last hebt van het geluid als hij aan het werk is.

In de zomer biedt een Xiaomi Mi Smart Standing Fan 1C een frisse wind in een warme slaapkamer. Dankzij zijn slaapmodus en zijn zeer stille brushless motor hoor je hem met 26.6 dB nauwelijks. Hij is handmatig in hoogte en via de app qua draaihoek verstelbaar mocht je graag uit de wind willen liggen. Combineer dit met een temperatuur- en vochtigheidsmeter en je slaapkamer is volledig slim.

Alle apparaten (behalve de sensoren) werken daarnaast op Google Assistant en Amazon Alexa en de recent aangekondigde Xiaomi Mi Smart Clock.

scaled 1
Via: Xiaomi

Xiaomi als bed?

Recent kondigde Xiaomi via zijn Youpin crowdfunding platform het 8H Smart Electric Bed Pro aan. Dit slimme, elektrische aangedreven bed met vijf comfort zones, voice assistent, dual zone lifting is natuurlijk ‘the next step’ in je complete slimme slaapkamer.

41e4c319a5cf22d8dcf57623fc96fea5 1
Via: Xiaom Youpin

Hoe past Xiaomi in jouw slaapkamer?

Kun jij ook niet wachten om aan de slag te gaan met het smart maken van je slaapkamer of sta je te popelen om het nieuwe Xiaomi bed te bestellen, laat je reactie achter de in comments.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo