Xiaomi Mi2s, high-end smartphone voor lage prijs

Xiaomi Mi2s wit

De Xiaomi Mi2 is de laatste telefoon uit de Mi2 serie. De Mi2 serie is de opvolger van de Mi1, het allereerste toestel van Xiaomi dat in 2011 uitkwam. De Mi2s werd opgevolgd door de Mi 3, die op zijn beurt weer opgevolgd werd door de Mi 4, welke onlangs gelanceerd is.

Xiaomi Mi2s specs

De Mi2s heeft een Qualcomm APQ8064T Snapdragon S4 Quad Core Krait processor, met een snelheid van 1.7GHz. De processor wordt ondersteunt door 2gb aan RAM geheugen. Een Adreno 320 GPU (videokaart) zorgt ervoor dat Youtube en Vimeo of Netflix filmpjes soepel lopen zonder schokken of haperingen, maar ook dat games goed gespeeld kunnen worden.

De Mi2s meet 12,6 bij 6,2 centimeter en is net iets meer dan 1 centimeter dik, namelijk 10,2 millimeter. De telefoon heeft een 4,3 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Door de IPS technologie is het scherm leesbaar vanuit vrijwel elke hoek. Ten tijde van de introductie van de Mi2s was dit een ontzettend goed scherm, ondertussen hebben de meeste telefoons een scherm met een vergelijkbare resolutie of meer.

Een 2000mAh batterij zorgt ervoor dat al deze kracht aangedreven wordt. De Mi2s heeft standaard 16gb aan opslagcapaciteit, welke niet uitbreidbaar is. Je kunt er dus geen SD-kaart in steken. Er is ook een versie met 32gb aan opslag, welke wij aanraden zodat je genoeg ruimte hebt voor filmpjes, foto’s, apps en muziek.

Camera

De Mi2s heeft twee camera’s, waarvan de belangrijkste natuurlijk aan de achterkant zit van het toestel. De 16gb versie heeft een 8 megapixel camera, de 32gb versie heeft een betere camera met 13 megapixels. Beide versies kunnen in full HD filmen met 30 beelden per seconde.

De camera aan de voorkant heeft bij beide versies 2 megapixels, en kan ook in HD filmen met 30 frames per seconde.

Xiaomi Mi2s

Android 4.4 Kitkat

De Xiaomi Mi2s wordt nog ondersteunt in de MIUI versie 6 update. MIUI 6 is gebaseerd op Android 4.4 KitKat. Naast de nieuwere Android software werd het design in MIUI 6 aangepast en zijn er nieuwe features toegevoegd.

Populariteit

Ondanks dat de Xiaomi Mi2s niet meer de nieuwste telefoon is van het Chinese merk, er zijn immers al twee opvolgers uit, is de telefoon nog steeds populair. Juist doordat er al nieuwe generaties van de telefoon zijn, is de prijs erg laag. Desondanks heeft de Mi2s nog prima specificaties en is dus een goede budget-smartphone.

Case

De Xiaomi Mi2s gaat al een aantal jaren mee, waardoor er vele cases beschikbaar zijn. Een case is belangrijk om je telefoon te beschermen tegen krassen op de achterkant, maar kan je telefoon ook beschermen wanneer je hem laat vallen of stoten. Onder andere DealExtreme heeft een groot aanbod Mi2s cases. Ook zijn er veel screenprotectors voor de telefoon beschikbaar, die als een extra laagje folie op het scherm aangebracht worden om het scherm te beschermen.

Kopen in Nederland

De Mi2s is, net als andere Xiaomi producten, nog niet in Nederland te koop. Toch is het mogelijk om in Nederland deze producten te kopen. Lees voor alle mogelijkheden onze pagina een Xiaomi kopen in Nederland, wat zijn de mogelijkheden?.

MiFans
Logo