MIUI, de Android versie gemaakt door Xiaomi

MIUI 6 gelanceerd door Xiaomi

Wat is MIUI

Elke Xiaomi telefoon bevat MIUI als besturingssysteem. MIUI wordt dan ook door Xiaomi zelf gemaakt, maar is gebaseerd op Android. De nieuwste versie, MIUI 6, is gebouwd op Android versie 5, Android Lollipop. Xiaomi implementeert veel verbeteringen in MIUI ten opzichte van standaard-Android, en door de wekelijkse updates is de software een stuk veiliger.Omdat MIUI een aangepaste Android versie is kun je gewoon Android apps downloaden en gebruiken.

Design

MIUI heeft een simpel, maar strak ontwerp. Kleuren zijn levendig en apps worden zo ontworpen dat ze het gemakkelijkst in gebruik zijn. Animaties tonen duidelijk hoe de hiërarchie in een app is.

Veiligheid en snelheid

Om verschillende redenen is Android niet het veiligste besturingssysteem. Maar maak je geen zorgen: als je MIUI gebruikt ben je een stuk veiliger. Xiaomi heeft een eigen veiligheid-app, waarmee je de veiligheid van je telefoon verbetert, je telefoon sneller maakt en je batterij langer mee laat gaan. Zo scant de app je telefoon op zoek naar virussen, verwijdert oude bestanden en kan automatisch energie-verspillende apps uitschakelen.

Xiaomi MIUI 6 veiligheid

Als je telefoon gestolen of kwijt is biedt de software ook mogelijkheden. Via je Xiaomi account kunt je inloggen om de locatie van je telefoon te bekijken. Die locatie kun je doorgeven aan de politie die dan naar je telefoon opzoek gaat. In geval van diefstal kun je ook je gegevens beschermen door op afstand je telefoon te wissen, waarna alle vertrouwelijke bestanden die op je telefoon stonden voor niemand meer toegankelijk zijn.

 

Tablets

Omdat Xiaomi ook tablets maakt, is de MIUI software ook geoptimaliseerd voor tablets. De software maakt handig gebruik van het grotere scherm, zoals een toetsenbord dat gemakkelijker met twee handen te gebruiken is waardoor je sneller kunt typen.

Andere toevoegingen

Naast verbeteringen bevat MIUI ook nieuwe mogelijkheden. Zo is er een standaard zaklamp app die je vanuit je lockscreen kunt gebruiken. Op het lockscreen kun je dankzij de software ook in een oogopslag het weer bekijken.

Ook handig is de wekker. Bij andere telefoons gaat je wekker niet af wanneer je telefoon uitgeschakeld is, bij MIUI is dat wel het geval. Zo kun je ’s avonds je telefoon uitzetten, maar wordt je in de ochtend toch gewekt door het alarm.

MiHack

Gebruikers van MIUI kunnen ook profiteren van een aantal zogenaamde MiHacksDat zijn slimme features in de software waardoor je taken nog sneller kunt uitvoeren. Zo hoef je als je een nieuwe notitie wil maken in de notities app niet eerst de app te openen, maar kun je je vinger op het icoontje houden en vervolgens naar beneden bewegen met je vinger. Je kunt nu meteen beginnen met typen en een notitie aanmaken.

MiHack MIUI snel een notitie aanmaken

Xiaomi verspreidt wekelijks nieuwe MiHacks op haar Twitter account, welke je hier kunt vinden

MiFans
Logo