‘Xiaomi Mi 5 krijgt Windows 10 variant’

Volgende Xiaomi tablet mogelijk met dual-boot met Windows

Volgende Xiaomi tablet mogelijk met dual-boot met Windows

Volgens verschillende nieuwe geruchten die de ronde doen gaat Xiaomi ook een Windows 10 variant van haar aankomende smartphone uitbrengen, de Xiaomi Mi 5.

Xiaomi Mi 5

Uit verschillende geruchten blijkt dat Xiaomi van plan is om ook een Windows 10 variant van de Xiaomi Mi 5 uit te brengen. Volgens een Chinese website genaamd Anzhuo blijven de rest van de specificaties gewoon hetzelfde als de Android variant, al is het nog niet bekend of het om de normale of de premium editie van de Mi 5 gaat, of natuurlijk beide.

Windows 10

Het zou geen vreemde zet zijn voor Xiaomi, zeker als je naar de eerdere producten van het bedrijf kijkt. Microsoft heeft al een Windows 10 rom voor de Xiaomi Mi 4, een besturingssysteem dat gebruikers zelf op hun smartphone kunnen zetten. Ook heeft Xiaomi natuurlijk vorig jaar een Windows 10 versie van de populaire Xiaomi Mi Pad 2 uitgebracht. Xiaomi zal naar verwachting op 24 februari de Xiaomi Mi 5 onthullen, en de nieuwste smartphone van het Chinese bedrijf zal waarschijnlijk op 8 februari te koop zijn.

Windows 10 is een sterke verbetering ten opzichte van de vorige edities, vooral als het gaat om de mobiele versie van het besturingssysteem. Dankzij universele apps kun je op je telefoon gewoon bij de informatie op je computer, en kun je dus ook gewoon je documenten bewerken. Zeker in combinatie met de groeiende catalogus aan apps is het een aantrekkelijke optie geworden.

Specificaties

Volgens verschillende geruchten en gelekte informatie heeft de Xiaomi Mi 5 een 5.2-inch scherm met een QHD resolutie. Daarnaast zou het goedkoopste model 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern opslaggeheugen hebben, terwijl het duurdere model maar liefst 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern geheugen zou hebben. Aan de achterkant van de Mi 5 zit volgens verschillende geruchten een 16-megapixel camera, en aan de voorkant zit een 13 megapixel camera.

De smartphone heeft waarschijnlijk een 3600mAh batterij met Quick Charge 3.0, dus je zult niet snel met een lege accu zitten. Ook wijzen steeds meer geruchten erop dat er ook een premium editie van de smartphone uit gaat komen, met een metalen body en een scherper scherm.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo