Xiaomi Mi 10 Pro vs Oppo Find X2 Pro: welk toestel moet je kopen?

Xiaomi lanceerde in februari 2020 zijn nieuwste vlaggenschip. Het toestel veroverde in één keer de eerste plaats op het gebied van smartphonecamera’s. Totdat in maart ook de Oppo Find X2 Pro het daglicht zag. Dit zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de toestellen.

Xiaomi Mi 10 Pro en Oppo Find X2 Pro

De Xiaomi Mi 10 Pro liet heel wat stof opwaaien in de smartphone wereld. Na zijn lancering werd namelijk duidelijk dat alle voorgaande records op het gebied van camera’s werden verbroken in de tests van Dxomark. Xiaomi schoot het toestel zelfs de ruimte in om foto’s te maken voor in een nieuwe commercial. Alle lof was ook terecht. Nooit eerder kwam er een toestel op de markt met zulke goede camera’s.

Tot de Oppo Find X2 Pro werd gelanceerd en de Mi 10 Pro al na enkele dagen van de troon stootte op het gebied van camera’s. Maar, hoe verhouden de telefoons zich voor de rest met elkaar? Is het de moeite waard om voor de Oppo Find te kiezen? Of kun je alsnog beter voor de Xiaomi Mi 10 Pro kiezen, die bij veel mensen beter in het budget zal passen?

Oppo-Find-X2-Pro
Via: belsimpel.nl

In het kort

FeaturesXiaomi Mi 10 ProOppo Find X2 Pro
Display grootte6.67 Inch / 2340 x 10806.7 Inch / 3168 x 1440
Display typeFull HD+ Super AMOLED (90Hz)QHD+ AMOLED (120Hz)
ChipsetQualcomm Snapdragon 865 Qualcomm Snapdragon 865
RAM-geheugen8GB tot 12GB12GB
Opslagruimte256/512GB – niet uitbreidbaar512GB – uitbreidbaar tot 1TB
Camera’s108MP, 20MP, 12MP, 8MP48MP, 48MP, 13MP
Selfiecamera20MP32MP
Batterij4.500 mAh4.260 mAh
Oplaadcapaciteit50W snelladen, 30W wireless, 5W reverse laden65W snelladen
OSMIUI 11ColorOS 7.1
PrijsCa. 650 euroCa. 1.199 euro
Xiaomi-Mi-10-Pro
Xiaomi Mi 10 Pro | Via: droidapp.nl

De grootste verschillen

Het is al duidelijk te zien welke van deze twee toestellen in algemene zin de overhand heeft; de Oppo Find X2 Pro. Op vrijwel alle fronten overtroeft het toestel de Xiaomi Mi 10 Pro. Laten we toch eens kijken naar enkele belangrijke verschillen waarin zowel de Oppo als Xiaomi smartphone in uitblinken.

Het display

De Xiaomi Mi 10 Pro is voorzien van een Full HD+ AMOLED Gorilla Glass 5 display, met een refresh rate van 90 Hz en een touch-sensing refresh rate van 180 Hz. Het scherm heeft maximaal 500 Nits te bieden op het gebied van helderheid. De Find X2 Pro is voorzien van een QHD+ AMOLED scherm met Gorilla Glass 6 en een refresh rate van 120Hz. Op het gebied van touch-sensing, loopt dit op naar 240Hz. De maximale helderheid is 800 Nits.

Het is duidelijk te zien dat de Oppo Find X2 Pro hier wint van de Mi 10 Pro. Maar dat maakt het scherm van de Mi 10 Pro zeker niet slecht. In vergelijking met veel andere toestellen is dit scherm nog steeds superieur.


Batterijcapaciteit en opladen

Nu komen we in het domein van de Xiaomi Mi 10 Pro. Het toestel heeft een grote batterij van 4.500 mAh, in tegenstelling tot de 4.260 mAh van de Oppo X2 Pro. Op papier geen groot verschil, maar juist door de verschillen in display, doe je een stuk langer met de Mi 10 Pro.

Op het gebied van laadcapaciteit heeft de X2 Pro lichtelijk de overhand op de Mi 10 Pro, hoewel dit verschil in de realiteit waarschijnlijk te verwaarlozen valt. Interessanter zijn de extra oplaadopties die de Mi 10 Pro te bieden heeft, in tegenstelling tot de X2 Pro. Je kunt namelijk 30W draadloos snelladen met de Xiaomi Mi 10 Pro, wat voor draadloos snelladen echt enorm snel is. Er zijn zelfs veel toestellen die dat met bedrading nog niet eens aankunnen. Vervolgens biedt het toestel ook 5W reserve charging, waarmee je Xiaomi Mi 10 Pro verandert in een powerbank en draadloos andere apparaten kan opladen die daarvoor geschikt zijn.


Camera’s

Dan komen we op een lastig punt uit. De camera setup van deze twee krachtpatsers. Volgens de Dxomark scoren beide toestellen enorm goed in de test en krijgen ze beiden een score van 124 punten. De Oppo Find X2 Pro scoort 134 punten op het gebied van foto’s en 104 op het gebied van video. De Mi 10 pro krijgt precies dezelfde verdeling toebedeeld.

Volgens Dxomark blinken de toestellen op de volgende gebieden uit:

Oppo Find X2 Pro

  • Kleur
  • Autofocus
  • Nachtfotografie

Xiaomi Mi 10 Pro

  • Zoom
  • Texture
  • Wijde lens

Het is aan jou om te bepalen welke van deze onderdelen voor jouw foto’s het belangrijkst zijn. Eén ding is zeker. Met beide toestellen hoef je niet bang te zijn dat de kwaliteit gaat tegenvallen.


Conclusie

Zowel de Oppo Find X2 Pro als de Xiaomi Mi 10 Pro zijn geweldige toestellen die de strijd met elkaar zijn aangegaan. Wil je een toestel met een super helder display, dat altijd goed werkt? Ga dan voor de Oppo Find X2 Pro. Vind je batterijcapaciteit cruciaal in een telefoon en wil je je toestel draadloos kunnen opladen? Dan is de Mi 10 Pro meer iets voor jou.

Net zoals in veel andere vergelijkingen komt het in dit geval vooral neer op je voorkeur. Het enige échte enorme verschil zit hem wat mij betreft in de prijs. De Oppo is namelijk bijna twee keer zo duur als de Mi 10 Pro. En zodra je dat weet, wordt het ineens heel bijzonder dat Xiaomi zo’n bijzonder goed toestel heeft weten te maken voor zo’n absurd ‘lage’ prijs.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo