‘Xiaomi Mi 10 Pro heeft allerbeste smartphone-camera van dit moment’

De Xiaomi Mi 10 en de Xiaomi Mi 10 Pro zijn officieel gepresenteerd en alle details die we nog niet kenden zijn inmiddels bekend. Zo ook de specs van de camera en de eerste tests zijn er positief.

Xiaomi Mi 10 Pro: briljante camera

De Xiaomi Mi 10 Pro is het absolute topmodel van Xiaomi in het eerste half jaar en dat blijkt ook uit de eerst testresultaten.

DxOMark is één van de bekendste testers van camera’s en doen dit voor smartphones ook erg uitgebreid. Hierin nemen ze onder andere de foto-kwaliteit mee in verschillende omstandigheden, maar worden bijvoorbeeld ook video’s en de selfie-camera getest.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Xiaomi meldde zelf trots dat de Xiaomi Mi 10 Pro de beste smartphone-camera van dit moment heeft. Daarmee laten ze camera-grootmachten als Huawei (met de Mate 30 Pro), maar ook de iPhone 11 Pro achter zich. Een prestatie van formaat.

De volledige en uitgebreide test van de Mi 10 Pro kun je op de site van DxOMark vinden.

DXOMark score
Via: DxOMark

Camera’s

Op de Xiaomi Mi 10 Pro vinden we een 108 megapixel-camera, die we ook kennen van de Xiaomi Mi Note 10. Daarnaast is de Pro uitgerust met een 20 megapixel ultra-wide-camera, een 12 megapixel ‘short’ telefoto-lens en een 8 megapixel ‘long’ telefotolens.

Deze camera’s zorgen er dus voor dat dit op dit moment de onbetwiste winnaar is op camera-gebied, ook al zijn nog niet alle actuele concurrenten getest. Zo zijn er bijvoorbeeld nog geen testuitslagen van de nieuwe gepresenteerde Galaxy S20-serie van Samsung.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Xiaomi Mi 10 Pro beschikbaarheid

De lancering die plaatsvond op 13 februari was enkel voor de Chinese markt, de officiële beschikbaarheid en prijzen voor de Europese markt worden verwacht op 23 februari.

De Mi 10 Pro begint bij 4999 Yuan (658 euro) voor de 8GB/256GB-versie. De versie met 12GB/256GB kost 5499 Yuan (724 euro) en de duurste versie heeft 12GB/512GB en gaat over de toonbank voor 5999 Yuan (790euro).

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo