Xiaomi stuurt Mi 10 Pro naar de ruime voor luchtfoto’s van de aarde

De Xiaomi Mi 10 Pro werd in februari 2020 gelanceerd in China. Aangezien het toestel hét vlaggenschip van Xiaomi is, besloot het merk een ludieke commercial te maken voor het toestel. Ze schoten het apparaat namelijk de ruimte in.

Xiaomi Mi 10 Pro in de ruimte

Het was een gewaagd idee. Een nieuw toestel de ruimte inschieten om vervolgens foto’s van de aarde te nemen. Toch heeft Xiaomi het plan doorgezet, en vooral om de bijzondere 108MP camera te laten zien. De commercial is bedoeld om aan te geven hoe goed Xiaomi is in het maken van smartphone camera’s, maar het geeft ook aan welk groeipotentieel het bedrijf nog heeft.

De Mi 10 Pro werd aan een satelliet gehangen die nu in de ruime rondjes rond de aarde cirkelt. Het is goed om te zien wat de kracht is van de Mi 10 Pro, hoewel uiteraard zelfs 108 MP niet genoeg is om écht scherpe ingezoomde beelden van 35 kilometer hoogte te maken.

Lees ook: de Mi 10 Pro heeft de allerbeste smartphonecamera

Toch raakt de commercial wel een gevoelige snaar bij veel camerafans. Waar we het 10 jaar geleden vaak nog moesten doen met 2MP camera’s in onze smartphones, kunnen we nu zelfs foto’s vanuit de ruimte maken, die er vervolgens bijzonder scherp uitzien.

Groei van Xiaomi

Xiaomi haalt in de commercial ook een doel aan. Namelijk het bedienen van 100 miljoen Xiaomi Fans wereldwijd. Ze willen dit doel in 2020 behalen. Een mooi doel, en de Mi 10 Pro zou zomaar eens kunnen bijdragen aan het behalen van dit doel.

Vanwege het Coronavirus werd de lancering van de Mi 10 Pro in Nederland uitgesteld. Toch gaan we op 27 maart de lancering van het toestel live te zien krijgen. Ondanks dat we natuurlijk al wel allang weten welke specificaties het toestel gaat krijgen, blijven we nog wel met twee vragen achter:

Hoe goed gaat de Mi 10 Pro in Europa verkopen, en weet het merk daardoor een betere positie te bedwingen tussen zijn concurrenten? Wij zijn enorm benieuwd.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo