De Google Play Store installeren op je Xiaomi smartphone

De Google Play Store installeren op je Xiaomi smartphone

China en Google kunnen het kortgezegd niet heel goed vinden en daarom worden Chinese smartphones geleverd zonder Google Play Store. Veel verkopers installeren deze App Store voor hun klanten. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je dit gemakkelijk zelf doen. We leggen uit hoe dit moet.

NL garantie
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie!
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie! Show Less

Google Installer downloaden

Om de Google Play Store te kunnen installeren moet je eerst de Google Installer downloaden. Het bestand kun je hier vinden. Dit bestand download je via je telefoon. Vervolgens open je de Downloads-app, en tik je op installeren. Waarschijnlijk krijg je een bericht dat het installeren van programma’s via onbekende bronnen niet toegelaten wordt. Om dit op te lossen ga je naar instellingen > additional settings > privacy. Vink hier unknown sources aan.

Installeren

Vervolgens kan de installatie van de Google Play Store beginnen. Op de nieuwe app die beschikbaar is op je apparaat. Doorloop de procedure. Wij raden aan om alle services te installeren, zodat je telefoon naadloos samenwerkt met de Google Play Store en je Google Account.

Problemen met apps installeren

Toen wij de Google Play Store voor het eerst op een Xiaomi Mi 5 installeerden, konden we geen apps downloaden. We kregen de volgende melding: Error while retrieving information from the server RPC:s-7:AEC-0. Om dit op te lossen ga je naar instellingen, other accounts, en verwijder je je Google-account. Ga vervolgens naar installed apps > Google Play Store en tik op clear data. Herstart je telefoon en probeer het opnieuw. Nu is het mogelijk om apps te installeren.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

NL garantie
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie!
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie! Show Less
NL leverancier
Xiaomi Mi 9 (op voorraad in NL)
Xiaomi Mi 9 (op voorraad in NL)
De gloednieuwe Xiaomi Mi 9 nu op voorraad in NL!
De gloednieuwe Xiaomi Mi 9 nu op voorraad in NL! Show Less
Korting met code
Xiaomi elektrisch step (TIP)
Xiaomi elektrisch step (TIP)
Deze bekroonde elektrische step nu extra goedkoop met code!
Deze bekroonde elektrische step nu extra goedkoop met code! Show Less
Korting met code
Xiaomi Mi 8 kopen met korting
Xiaomi Mi 8 kopen met korting
Xiaomi Mi 8, het betaalbare vlaggenschip, nu met extra korting!
Xiaomi Mi 8, het betaalbare vlaggenschip, nu met extra korting! Show Less

3 Opmerkingen
 1. Heb een redmi 3 pro en regelmatig moet ik me opnieuw verifieren op google play store. Dat lukt alleen als ik mijn telefoon terug naar fabrieksinstellingen doe wat dus betekent dat ik alles weer opnieuw moet installeren. Ik heb er een ned. Rom op laten zetten ..zou dat ermee te maken hebben?

  • Heb exact hetzelfde! Heb nog geen oplossing gevonden..
   ik heb het overigens voornamelijk als ik hem uitzet.. Zolang ik hem aan houdt heb ik geen last…
   Hoop dat iemand hier een antwoord op heeft. Voorlopig zou ik geen Xiaomi meer kopen om deze reden..

 2. Het is meer een google play store app probleem dan een xiaomi probleem.
  maar de meeste apps zijn ook wel via de gratis store te vinden die standaard op de tel zit.

  verder prima toestellen, en net een nieuw glas besteld 21 euro…
  ipv een appels en peren prijs of samsung

Laat een reactie achter

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!