Xiaomi introduceert Xiaomi Mi 5 en Mi 4s, beschikbaar vanaf €245

Xiaomi Mi 5

Xiaomi introduceert Xiaomi Mi 5 en Mi 4s, beschikbaar vanaf €245

Vandaag hield Xiaomi een evenement in Beijing, en tegelijkertijd in Barcelona. Het Chinese bedrijf presenteerde zoals verwacht de Xiaomi Mi 5, het nieuwe toptoestel. Daarnaast verraste het velen met de introductie van de Xiaomi Mi 4s, een tussenmodel tussen de oude Mi 4 en nieuwe Mi 5.

Xiaomi Mi 5

De lancering van de Xiaomi Mi 5 is lang uitgesteld door de problemen rond de productie van de processor. Die zijn sinds begin dit jaar opgelost, en dus kon het toestel gelanceerd worden. Xiaomi Mi 5 heeft een 5,15 inch full HD scherm. Xiaomi benadrukte dat de randen rondom het scherm ongewoon dun zijn vergeleken met concurrenten.

De Xiaomi Mi 5 heeft een Snapdragon 820 processor, die 100% sneller is vergeleken met zijn voorganger. De telefoon is verkrijgbaar met 4gb werkgeheugen, en kan opslagcapaciteit hebben tot 128gb. 4G+ wordt ondersteunt. Deze technologie is sneller dan 4G, en kan snelheden tot 600mbps halen.

Mi 5 is verkrijgbaar in drie kleuren: goud, zilver en zwart. De achterkant is gemaakt van 3D glas maar er is ook een versie met materiaal dat als steen voelt, zonder het gewicht. De randen van de telefoon zijn rond. Hierdoor heb je een betere grip en houdt je hem dus gemakkelijker in je hand. In totaal weegt de telefoon slechts 129 gram.

De camera aan de achterkant is een 16 megapixel camera, die kan filmen in 4K. Interessant is de stabilisatie. De sensor wordt op 4 assen gestabiliseerd, waardoor video veel minder schokkerig is. De camera aan de voorkant heeft 4 megapixel. Aan de voorkant zit, zoals verwacht, onder het scherm een vingerscanner.

De Xiaomi Mi 5 is vanaf 1 maart in China verkrijgbaar vanaf 1999RMB, omgerekend €285. De verwachtig is dat de telefoon enkele weken later in de internationale webshops te koop is.

Xiaomi Mi 4s

Xiaomi Mi 4s

De introductie van de Xiaomi Mi 4s was een verrassing. De telefoon kan gezien worden als tussenmodel, met nieuwe hardware dan de Mi 4, maar voor een lagere prijs vergeleken met de Mi 5. De telefoon heeft een metalen frame en is te koop ik vier kleuren: goud, zilver, zwart en roze. Beide kanten van de telefoon zijn van glas. Aan de achterkant is een vingerscanner te vinden.

Het 5 inch full HD scherm wordt aangedreven door een snelle Snapdragon 808 processor. De processor wordt gecombineerd met 3gb werkgeheugen en 64gb opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is uit te breiden met een micro-SD kaart. De telefoon beschikt net als de Mi 5 over 4G+ en biedt plaats voor twee simkaarten. De camera aan de achterkant is een 13 megapixel camera. De telefoon heeft een lange batterijduur dankzij de 3620mAH batterij.

De Xiaomi Mi 4s is in China te koop vanaf 1699RMB, omgerekend €245.

Win een Xiaomi Mi 5

Wil je als eerste de Xiaomi Mi 5 in handen hebben, en er niks voor betalen? Doe dan mee met de giveaway van Gearbest! Deel de post op de Gearbest Facebook-pagina, like de pagina van Gearbest en vertel wat je vind van de Xiaomi Mi 5. De winnaar wordt op 5 maart bekend gemaakt, en ontvangt de smartphone zodra deze op voorraad is.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo