Xiaomi Mi 5, de nieuwste topper van Xiaomi

Xiaomi Mi 5

Elk jaar presenteert Xiaomi een nieuw flagshipmodel, de beste telefoon van het merk. Dit jaar is dat de Xiaomi Mi 5. De lancering werd lange tijd uitgesteld door problemen bij de leverancier van de processor. Uiteindelijk werd de telefoon in februari 2016 gelanceerd en we kunnen zeggen dat het het wachten waard was. Inmiddels is de telefoon opgevolgd door de Xiaomi Mi 6.

Laagste prijzen bekijken voor de Xiaomi Mi 5

Xiaomi Mi 5

Xiaomi Mi 5 heeft een 5,15 inch scherm. Het scherm heeft een full HD resolutie. Xiaomi meldt dat het 2 jaar heeft gewerkt aan de rand rondom het scherm, die veel dunner is vergeleken met smartphones van concurrenten. Onder het scherm is een vingerscanner te vinden. De vingerscanner doet tevens dienst als home-knop. De scanner doet zijn werk in luttele milli-seconden. Je vinger is al gescand en je telefoon dus al ontgrendelt voor het scherm helemaal aan is.

3D glas of keramiek

Speciaal aan de Xiaomi Mi 5 is het materiaal van de smartphone. De achterkant heeft ronde zijkanten, waardoor je de smartphone gemakkelijk vast kunt houden. De achterkant van de normale versie is gemaakt van Gorilla glas. De achterkant van de pro-versie is gemaakt van een materiaal dat op keramiek lijkt, maar veel lichter is. Dit materiaal barst ook veel minder snel. De Xiaomi Mi 5 is verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en zwart. De telefoon weegt in totaal slechts 129 gram, minder dan een iPhone. Een metalen frame zorgt voor extra stevigheid.

Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

Bekijk alle Xiaomi-deals, coupons en kortingen


Xiaomi Mi 5

Snapdragon 820 processor, tot 4gb werkgeheugen

De Xiaomi Mi 5 heeft een Snapdragon 820 processor. Dit is de snelste processor van het moment. De processor is 100% sneller dan zijn voorganger volgens Xiaomi. Verder heeft de Mi 5 standaard 3gb werkgeheugen, de pro-versie heeft 4gb werkgeheugen. Standaard heeft de telefoon 32gb opslagcapaciteit, maar er zijn ook versie’s te koop met 64gb of zelfs 128gb opslagcapaciteit. Het geheugen is niet uit te breiden met een SD-kaart.

Camera

Ook aan de camera heeft Xiaomi lang gewerkt. De camera aan de achterkant van de Xiaomi Mi 5 is een 16 megapixel camera, die kan filmen in 4K-kwaliteit. De lens wordt op 4 assen gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat er minder schokken in je video’s te zien zijn. Concurrenten, zoals de iPhone, worden slechts op 3 assen gestabiliseerd. Naast filmen in 4K zijn ook andere mogelijkheden aanwezig zoals slow-motion, panorama en time-lapse. De camera aan de voorkant is een 4 megapixel camera.

4G+, quick charge en NFC

Andere interessante features op de Xiaomi Mi 5 zijn onder andere 4G+ en quick charge. De eerste feature is een verbeterde versie van 4G, waarmee snelheden tot 600mbps gehaald kunnen worden. Met quick charge kun je de Xiaomi Mi 5 extra snel opladen. Ook beschikt de smartphone over NFC. Daarmee kun je bijvoorbeeld contactloos betalen.

Xiaomi Mi 5 innovaties

Beschikbaarheid

De Xiaomi Mi 5 is vanaf 1 maart in China te koop vanaf 1999RMB. Dat is omgerekend €285. Omdat Xiaomi nog geen smartphones in Europa verkoopt, kun je de telefoon niet direct via hen bestellen. Wel kun je de telefoon via onderstaande webshops bestellen:

 

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!