Voorkom een hoge rekening, stel een datalimiet in

MIUI Tips

Voorkom een hoge rekening, stel een datalimiet in

Xiaomi levert elke telefoon en tablet met MIUI, een aangepaste versie van Android. Met MIUI is het mogelijk om een datalimiet in te stellen. Dat is handig, want zo voorkom je een hoge rekening bij je mobiele provider. We leggen uit hoe je zo’n datalimiet in kunt stellen.

Datalimiet instellen

Om de datalimiet in te stellen open je de security-app. Die heeft een groen icoon met een schild met een kruis erin. Kies voor de data usage of data gebruik optie. Tik rechtsboven op het instellingen-icoon, en kies voor de simkaart waarvoor je de limiet in wilt stellen voor mobile data limit. Nu kun je bij peak data limit een hoeveelheid invullen. Met de slider onder deze optie kun je instellen wanneer je een waarschuwing wilt krijgen. De optie daaronder, usage reset date is de datum waarop je nieuwe maand ingaat. Bij de meeste zal dit 1 zijn.

Meer data gebruiken onmogelijk maken

Je kunt de instellingen ook zo aanpassen dat het onmogelijk is om data te gebruiken wanneer je de limiet bereikt hebt. Gebruik hiervoor de optie restrict peak data usage die je in het vorige scherm kunt vinden. Je kunt ook background data uitschakelen. Als je hiervoor kiest kunnen apps alleen mobiel internet gebruiken als je ze opent. Ze kunenn wel altijd via WiFi gegevens ophalen, ook als ze gesloten zijn.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo