Contact met Xiaomi klantenservice in Nederland: alles wat je moet weten

Er worden meer en meer producten verkocht in Nederland, zoals Xiaomi-smartphones, smarthome, elektrische steps, audio-producten en meer. Maar wat nu als er iets aan de hand is? Dan wil je wellicht contact met Xiaomi en de klantenservice in Nederland benaderen. Wij hebben alle details voor je op een rij gezet.

Xiaomi en garantie

Als een Xiaomi-product stuk gaat, dan is het handig om te weten hoe de garantie precies zit. Standaard wordt er twee jaar garantie gegeven door Xiaomi, maar het is altijd goed de specifieke voorwaarden te bekijken voor jou product. Meer details over de Xiaomi-garantie kun je vinden op deze specifieke pagina.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Maar wat moet je nu doen als je product niet meer werkt, of je een vraag hebt? Dan zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen om te zorgen dat dit zo snel mogelijk opgelost kan worden.

Lees ook: Dit zijn de beste Xiaomi-smartphones van dit moment

Xiaomi contact
Shop in shop MediaMarkt

Stap 1: Neem contact op met de verkopende partij

Stap 1 is altijd dat er contact opgenomen wordt met de klantenservice van de verkopende partij van de jouw Xiaomi-product. Dat is dus de winkel waar jij het product gekocht hebt.

Denk bijvoorbeeld aan BOL, Coolblue, Belsimpel, Mi.com of andere shops. Dit is je eerste aanspreekpunt als het gaat om garantie of klachten.

Hier kun je het probleem voorleggen en dan zijn er een aantal dingen die kunnen gebeuren.

  • Het product dient opgestuurd worden ter reparatie
  • Het product kan geretourneerd worden
  • Er kan een andere oplossing geboden worden
  • Er is geen garantie meer / er kan niets gedaan worden

De bovenstaande uitkomsten worden vaak ge├»nitieerd door de shop zelf en hier zijn dan ook vaak specifieke regels voor. Als de verkopende partij ‘Xiaomi zelf’ is, dan dien je uiteraard contact op te nemen met Mi.com.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Geen oplossing of andere vragen: contact opnemen met Xiaomi

Tegenwoordig groeit het Xiaomi-team in Nederland snel en zijn er dus ook steeds meer diensten en mogelijkheden beschikbaar. Dit heeft ook te maken met het feit dat er steeds meer Xiaomi-producten verkocht worden voor de Nederlandse en Belgische markt.

Xiaomi heeft daarom ook een Nederlands sprekende klantenservice in het leven geroepen waar je terecht kunt met vragen over producten. Toch is het altijd wenselijk om allereerst contact op te nemen met de winkel zelf, daar zal de Xiaomi klantenservice in bepaalde gevallen ook naar verwijzen.

Xiaomi logo featured banner
Via: depositphotos.com | Imaginechina-Editorial

Contact Xiaomi: zo bereik je de klantenservice

Wil je uiteindelijk toch contact opnemen met de Xiaomi-klantenservice, dan zijn er twee manieren om dit te doen. Allereerst heeft Xiaomi een telefoonnummer waar je ze op kunt bereiken. Ook is er de mogelijkheid om het Xiaomi contact via email te laten verkopen.

Hieronder de gegevens:

  • Xiaomi telefoonnummer: 0800 3344553
  • Xiaomi email: service.nl@xiaomi.com

Als extra optie wil ik ook nog graag benoemen om een vraag te stellen in de Xiaomi MiFans-community. Hier proberen andere Xiaomi MiFans je te helpen met antwoorden op vragen en eventuele problemen waar je verder nog tegenaan loopt. De specifieke sectie voor het stellen van Xiaomi vragen kun je hier terugvinden. Uiteraard kun je hier ook andere mensen helpen die vragen hebben.

Bezoekadres Xiaomi Nederland

Xiaomi heeft een kantoor in Nederland (Den Haag), maar dit is geen bezoekadres voor klanten. Er is dus geen officieel bezoekadres van Xiaomi Nederland.

Wil je langs bij een Xiaomi-winkel, dan kan dat uiteraard wel. De service die hier gegeven wordt op producten die elders gekocht zijn, zal verder beperkt zijn. Dus neem altijd eerst contact op alvorens je met je vragen een winkel instapt.

Contact opnemen met Xiaomi in Nederland is dus op een aantal manieren mogelijk. We hopen dat je na het contact weer enthousiast verder kunt met de Xiaomi-producten.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo