Wat zijn de verschillen tussen Mi, Redmi en Poco?

Xiaomi Redmi 6A in blauw- en goudkleur

Na de lancering van de Pocophone F1 heeft Xiaomi drie merken waaronder zij smartphones op de markt brengt. Je kunt namelijk kiezen uit Mi, Redmi en Pocophone. Vaak krijgen we de vraag wat nu eigenlijk het verschil is tussen de drie productielijnen en welk toestel je het best kunt kopen. Welk toestel het beste bevalt verschilt per gebruiker, maar we leggen in dit artikel wel uit welke verschillen er zijn tussen de drie merken. Zo kun je in ieder geval alvast voorsorteren als je gaat shoppen voor een nieuwe smartphone.

Premium: De Xiaomi Mi serie

De Xiaomi Mi serie brengt de premium telefoons van Xiaomi op de markt. Onder dit merk vindt je de vlaggenschepen van dit merk. De telefoons onder Mi-label zijn vaak dunner, moderner en altijd voorzien van metalen afwerking om de maximale premium look te geven.

De Xiaomi Mi A2 in diverse kleuren

De Xiaomi Mi A2 in diverse kleuren

Om de premium-kwaliteit de benadrukken presenteert Xiaomi haar nieuwste hardware en technische vindingen altijd als eerste op Mi-toestellen. Daarnaast heeft alleen de Mi-serie een USB type-C poort. De laatste nieuwe uitgaven in dit segment zijn de Xiaomi Mi A2 en als vlaggenschip de Xiaomi MI 8. Hier zijn inmiddels diverse uitbreidingen, zoals de Xiaomi Mi 8 Lite en Xiaomi Mi 8 Pro op uitgebracht.

Prestatiegericht: de Pocophone

De merkstrategie voor Pocophone of Poco is nog niet helemaal duidelijk omdat Xiaomi pas 1 toestel onder dit label heeft uitgebracht. Wat direct opvalt aan de Xiaomi Pocophone F1 is dat deze geheel gebouwd is om zo snel mogelijk te presteren. Er zijn niet te veel extra’s ingebracht en de behuizing is van hoogwaardig plastic. Daar staat tegenover dat de processor vloeistof-gekoeld is om optimale snelheid te leveren en dat hebben veel premium Mi-series niet.

Volumeproductie: de Redmi serie

Met de Redmi-serie maakt Xiaomi in absurde volumes telefoons die zijn afgeleid van de premium Mi-series die daarvoor zijn uitgebracht. Meestal volgt een Redmi versie van een toestel zo’n 4 tot 6 maanden nadat de Mi-versie is uitgebracht. Door de goede prijs-kwaliteitverhouding zijn dit dan ook de telefoons die vaak alle verkooprecords breken. De meest actuele release is de Xiaomi Redmi 6A.

Via: Firstpost.com

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo