Xiaomi Mi A2, het betaalbare vlaggenschip

 

Inmiddels is de Xiaomi Mi A2 gelanceerd. Het meest opvallende is dat de telefoon ook een notch met verticale camera-uitsparing lijkt te hebben. Het design is opnieuw een openlijke knipoog naar concurrent iPhoneX. Hiermee legt Mi de lat hoog. Oordeel zelf of dit terecht is als wij de specificaties op een rij zetten. Wil jij ook aan de slag met de Xiaomi Mi A2? Wij hebben de beste deals op een rij gezet.

Xiaomi-deals die je niet mag missenBekijken

Hoe ziet de Xiaomi Mi A2 eruit?

Met het full-HD LCD-scherm van 5,99 inch, dat bovendien geschikt is als touchscreen staat de Xiaomi Mi A2 garant voor een heldere beeldweergave. Het toestel is 158.7 mm lang, 75.4 mm breed en 7.3 mm dik. In combinatie met een beeld-schermratio van ± 77,4% is de Xiaomi Mi A2 dan ook een compact toestel dat geschikt is voor alle moderne mobiele toepassingen.  Op de achterzijde zien we de notch met verticale dual camera en flitser. De vingerafdruksensor is niet zichtbaar maar wel op de achterzijde aanwezig. Met een gewicht van 168 gram ligt de telefoon prima in de hand. Door het formaat kun je de telefoon met dezelfde hand bedienen.

De ronde hoeken en notch geven de telefoon een premium uitstraling. Door de keuze uit liefst vijf kleuren (kersenroze, mat goud, ijsblauw, intens rood en zwart) kan je zelf bepalen hoe formeel die uitstraling mag of moet zijn.

Wat zijn de technische specificaties van de Xiaomi Mi A2?

De telefoon zal, net als de andere Xiaomi-modellen worden uitgerust met MIUI 9(.5) en Snapdragon 660 processor om het gebruik zo aangenaam mogelijk te maken. Bovendien is Android Oreo standaard geïnstalleerd zodat je het toestel in het Nederlands in kunt stellen. Doordat het toestel is opgenomen in het Android One programma profiteer je automatisch van minimaal 2 jaar Android updates en diverse Google-toepassingen. Met een 6GB Ram geheugen is de werksnelheid ook meer dan voldoende. Het standaard geheugen is 64GB en met een MicroSD-card uit te breiden met 128 GB.

De voeding van de telefoon wordt verzorgd door de niet-verwijderbare 3010 mAh-batterij. Afhankelijk van de intensiteit waarmee je het toestel gebruik zal de batterij leeg raken. In ieder geval kun je met deze batterij makkelijk een dag zorgeloos zonder (bijgeleverde) oplader aan de slag.

Wat zijn de bel-eigenschappen van de Xiaomi Mi A2?

De telefoon is geschikt om te gebruiken op zowel het 3G als 4G netwerk. De telefoon is ingesteld op gebruik van Wifi en Wifi Hotspots, waarmee bellen over internet geen probleem zal vormen. De mogelijkheid om Bluetooth te gebruiken zorgt ervoor dat je ook gemakkelijk en veilig handsfree kunt bellen.

Wat mogen we verwachten van de camera- en filmopties?

Het toestel is uitgerust met notch en 2 camera’s die geschikt zijn om te fotograferen en te filmen. De uitgebreide dual camera, één van 20 Megapixel en één van 12 Megapixel is geplaatst op de achterzijde. Op de voorzijde is een tweede camera met 20 Megapixel geplaatst. Om het optimale resultaat te behalen kun je beschikken over: Geo-tagging, digital zoom, automatische focus, handmatig in te stellen focus, gezichtsherkenning en LED Flitser. Bovendien zijn alle camera’s voorzien van Samsung lenzen zodat je een optimaal beeld mag verwachten.

De goede geluidsweergave en standaard 3,5 mm Jack zijn ook op dit toestel voorzien. Je kunt dus goed geluid verwachten dat ook bij hoog volume niet vervormt. Bovendien wordt het geluid onderdrukt zodra er bel- of notificatietonen klinken.

 Wat valt verder op aan de Xiaomi Mi A2?

Zoals we opmerkten is de telefoon beveiligd met een fingertouch-sensor die op de achterzijde is geplaatst. Daarnaast is de telefoon uitgerust met proximity sensor, zodat het beeld uitgaat tijdens het bellen. De licht-sensor past de hoeveelheid licht van het scherm aan, zodat je in de juiste omgeving de juiste belichting hebt en daarmee rust voor de ogen creëert en verbruik bespaart. Ten behoeve van de camera’s is er bovendien AI-objectherkenning ingebouwd zodat beelden verder geoptimaliseerd worden voor vastlegging. Dit zelfs wanneer de omstandigheden minder ideaal zijn.

Wat kost de Xiaomi Mi A2 en waar kun je het toestel kopen?

Inmiddels is de verkoop van dit nieuwe vlaggenschip gestart. Speciaal voor jou zochten we de beste deals die je hieronder kunt bekijken.

Verkoper  
GearbestBekijken
BanggoodBekijken
GeekbuyingBekijken
AliExpressBekijken

 

Extra korting
BGA164BMYCopy
Xiaomi Mi A1 kleuren

Aanrader

Altijd op de hoogte van het laatste Xiaomi-nieuws en de beste deals?

Schrijf je dan snel in voor de GRATIS nieuwsbrief!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Niet klikken!

Seintje als de Xiaomi Mi Mix 2S beschikbaar is?

Xiaomi Mi Mix 2s het verwachte scherm-ontwerp
Schrijf je dan hieronder in en wij sturen je een mailtje!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Niet klikken!

Seintje als de Xiaomi Mi A2 beschikbaar is?

Schrijf je dan hieronder in en wij sturen je een mailtje!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Niet klikken!

Xiaomi Redmi Note 5

Wil jij op de hoogte gehouden worden rondom de Xiaomi Redmi Note 5, schrijf je dan gratis in!
Yes, hou me op de hoogte
Geen zorgen, we spammen niet!

Seintje als de Xiaomi Mi 8 beschikbaar is?

Schrijf je dan hieronder in en wij sturen je een mailtje!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Niet klikken!

Seintje als de Xiaomi Mi Band 3 beschikbaar is?

Schrijf je dan hieronder in en wij sturen je een mailtje!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Niet klikken!