Vergelijking Xiaomi Redmi 3 en Xiaomi Redmi Note 3

Vergelijking Xiaomi Redmi 3 en Xiaomi Redmi Note 3

Vergelijking Xiaomi Redmi 3 en Xiaomi Redmi Note 3

In de afgelopen maanden vernieuwde Xiaomi de hele Redmi-serie. De Redmi Note 3 werd in november gelanceerd, de Redmi 3 in januari. De telefoons lijken op elkaar, maar er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de twee modellen.

Video vergelijking

Formaat en kwaliteit scherm

Het eerste grote verschil tussen de Xiaomi Redmi Note 3 en Xiaomi Redmi 3 zijn de schermen. De Redmi Note 3 heeft een 5,5″ scherm, de Redmi 3 heeft een 5″ scherm. Dat verschil is nog niet zo heel groot, maar de kwaliteit van de schermen zijn wel opvallend. Het kleine model heeft een pixeldictheid van 294 Pixels Per Inch, de grote broer heeft 441 PPI. Het scherm van de Redmi Note 3 is daarmee een stuk scherper, wat ook duidelijk zichtbaar is als je de twee smartphones naast elkaar hebt liggen.

Batterij

Hoewel de Redmi 3 een kleine telefoon is, heeft de batterij wel een hogere capaciteit. Daarbij komt ook nog dat het scherm minder energie gebruikt omdat het kleiner is. Het resultaat is dat de batterijduur van de Redmi 3 een stuk langer is. Je hoeft de telefoon dus minder vaak op te laden.

Ontwerp

Beide smartphones zijn in dezelfde kleuren verkrijgbaar: goud, zilver en grijs. De Redmi 3 is verkrijgbaar in een ontwerp met een simpele achterkant, net als de Redmi Note 3. Je kunt echter ook kiezen voor een Redmi 3 met een geruite achterkant.

SD-kaart

Wie een smartphone koopt moet goed opletten dat er genoeg opslagcapaciteit is, zeker als dit niet uitbreidbaar is. Dat is bij de Redmi Note 3 het geval. Vreemd genoeg kun je het geheugen van de Redmi 3 wél uitbreiden met een micro SD-kaartje. Nadeel is wel dat je dan nog maar een simkaart kunt gebruiken, in plaats van twee.

Snelheid

De Redmi Note 3 heeft een wat sneller geklokte processor. Daardoor is de smartphone zelf ook wat sneller, al zul je dit verschil niet vaak merken. Mocht je veel spelletjes spelen, dan is het wel handig. De kwaliteit is iets beter en je haalt meer FPS (Frames Per Second).

Camera

Beide smartphones hebben een 13 megapixel camera, maar de Redmi 3 maakt net wat betere foto’s in het donker. Dat is te danken aan de lens die gebruikt is. De lens van de Redmi 3 laat net wat meer licht binnen, en de foto’s zien er daardoor net wat beter uit.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo