Xiaomi Redmi 3, betaalbare topper met grote batterij

Xiaomi Redmi 3

De Xiaomi Redmi 3 is de opvolger van de Redmi 2, de populaire budgettelefoon van het Chinese merk.  De Redmi-lijn van Xiaomi is een ongekend succes dankzij een aantrekkelijke combinatie van een zeer lage prijs en goede specificaties,  waardoor de Redmi smartphones van Xiaomi vaak de beste keuze zijn voor de consument die niet al teveel geld aan een smartphone wilt uitgeven. Xiaomi kondigde begin 2016 de Xiaomi Redmi 3 aan, na verschillende geruchten die eind 2015 opdoken. Eind 2016 werd de telefoon opgevolgd door de Xiaomi Redmi 4.

Direct de prijzen vergelijken voor Xiaomi Redmi 3

Xiaomi Redmi 3

De nieuwe budgettelefoon van Xiaomi is het kleine broertje van de Xiaomi Redmi Note 3. De telefoons komen redelijk overeen, naast een aantal grote verschillen. Zo heeft de Redmi Note 3 bijvoorbeeld een vingerscanner, terwijl de Xiaomi Redmi het zonder een vingerscanner moet doen. Ook is het scherm van de Xiaomi Redmi 3 een stuk kleiner, namelijk 5 inch. Het scherm van de Redmi 3 heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Batterij en processor

Ondanks de zeer lage prijs is de Xiaomi Redmi 3 uitermate geschikt om mee te gamen, en zal de nieuwste smartphone van Xiaomi soepel de meeste taken kunnen uitvoeren dankzij de Snapdragon 616 octa-core processor en een Adreno 405-gpu. De Xiaomi Redmi 3 heeft 2GB aan werkgeheugen, en vooral de batterij heeft een flinke capaciteit: 4100mAh. Dat betekent dus dat je de Xiaomi Redmi twee tot drie dagen kunt gebruiken zonder het toestel op te laden. Ook ondersteunt de Redmi 3 volgens Xiaomi snel opladen, maar precieze gegevens heeft het Chinese bedrijf nog niet vrij gegeven.

Xiaomi Redmi 3

Behuizing en geheugen

De behuizing van de Redmi 3 is net zoals de Redmi Note 3 van metaal gemaakt. Vooral het geruite patroon op de achterkant van de telefoon valt erg op, al kun je de Redmi 3 ook zonder bestellen. De telefoon is in drie kleuren verkrijgbaar, namelijk grijs, goud en zilver. De Redmi 3 heeft net zoals zijn grote broer 16gb aan intern geheugen, maar in tegenstelling tot de Redmi Note 3 kun je het geheugen van de Xiaomi Redmi 3 wel uitbreiden met een Micro-SD kaart. Bij het gebruik van een Micro-SD kaart (maximaal 128gb) raak je wel een van de twee simkaartpoorten kwijt. De simkaartpoorten ondersteunen ook 4G.

Camera en prijs

De Redmi 3 heeft een indrukwekkende 13 megapixel camera met fasedetectieautofocus die het vooral in het donker goed presteert dankzij een diafragma van f/2.0. Aan de voorkant vind je een 5 megapixel camera met een diafragma van f/2.2. De Xiaomi Redmi 3 is slechts 8.5 millimeter dik, en weegt 144 gram. De nieuwe smartphone van Xiaomi kost 699RMB in China wat omgerekend €96 is.

Xiaomi Redmi 3 Pro

Zoals Xiaomi wel vaker doet lanceerde het bedrijf ook een pro-versie van de Redmi 3. Deze telefoon heeft wél een vingerscanner, zoals ook bij de Redmi Note 3 het geval is. Ook is de telefoon met 3gb werkgeheugen en 32gb opslagcapaciteit verkrijgbaar.

 

MiFans
Logo